Floyd Mayweather fråntas WBO:s welterviktsbälte – “Money” vägrar betala licensavgift

Den omsusade boxningsmästaren finner sig återigen i rampljuset och föga förvånande är det inte för något positivt. 

Enligt World Boxing Organization, WBO, tar man beslutet att ta bältet ifrån sin kanske främsta welterviktsmästare någonsin då han ännu inte gått med på att boka nästa titelmatch. Floyd Mayweather (48-0) hade tidigare uppgett att han inte hade några problem med att bevilja en chans på bältet för vinnaren i förra månadens kontroversiella match mellan Timothy Bradley (31-1-1-1) och Jessie Vargas (26-1-0). Bradley vann och trots att Mayweather skulle bestämma sig senast den tredje juli kom inget besked från mästaren.

Så WBO valde helt sonika att ta bältet ifrån honom. Däremot cirkulerar rykten om att beslutet kan ha haft med andra betydligt mer typiska anledningar att göra. Mayweather har ännu inte betalat den obligatoriska licensavgiften för maj månads uppmärksammade match mot Manny Pacquiao (57-6-2). Avgiften ligger på 200,000 dollar, cirka 1,700,000 svenska kronor, och bör av allt att döma inte vara något problem för “Money” Mayweather att avstå. Han släppte själv ett uttalande i frågan då han kallade beslutet att frånta honom bältet för “löjligt” och påstod att det inte påverkar honom överhuvudtaget. Han njuter nämligen fortfarande av de 100 miljontals dollarna från hans senaste vinst uppgav Mayweather genom sin manager..

Kategorier
BoxningFloyd MayweatherNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Mac_da_man
  8 July 2015 at 07:26

  100 miljontals dollarna… Really?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...