Floyd Mayweather i stor sorg – efter nya tragedin

✔ Superstjärnan talar ut efter dödsfallet ✔ "En av de viktigaste i mitt liv"

För bara en vecka sedan drabbades Floyd Mayweather och hans familj av ett tragiskt dödsfall. Detta då boxningslegendarens före detta fru, och mamma till hans tre barn, avled.

I dagarna nåddes också Mayweatherfamiljen återigen av ett riktigt tufft besked. Roger Mayweather, både tidigare tränare och farbror till Floyd, har nämligen gått bort efter flera års kamp mot sjukdom.

– Roger var en stor mästare och en av de bästa tränarna i boxningsvärlden. Min farbror var en av de viktigaste personerna i mitt liv, både i och utanför ringen, säger Mayweather och fortsätter:

– Tyvärr levde han med dålig hälsa i flera år, och får nu till slut vila i frid. Roger betydde allt för mig och min pappa och hela vår familj. Det är en fruktansvärd förlust för oss alla.

Floyd Mayweather Roger Mayweather UFC MMA Boxning Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Från vänster: Roger Mayweather, som nyligen avled till följd av sjukdom, och hans brorsson Floyd Mayweather, Jr. Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Tränade Floyd Mayweather för stormatcher

Roger Mayweather höll under sin tid som aktiv världstitlar i både fjädervikt och weltervikt, då han tävlade under 1980-talet.

Som tränare ledde han Floyd till segrar mot namn som Ricky Hatton och Oscar De La Hoya. Roger Mayweather blev 58 år gammal, och ingen officiell dödsorsak är ännu känd.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara