Greg Hardy

Före detta footballspelaren Greg Hardy satsar på MMA

Greg Hardy, som har spelat med Dallas Cowboys har lagt footballkarriären på hyllan för att satsa på MMA.

Vi har sett till exempel wrestlare och boxare gå över till MMA, vilket inte är ett särskilt långt steg, men det är inte lika ofta som någon går från en helt annan sport till MMA. MMA Fighting har fått veta att den före detta footballspelaren Greg Hardy, som säsongen 2015-16 spelade för Dallas Cowboys har bestämt sig för att sluta med football för att istället satsa på MMA.

Han skrev förra året på ett ettårskontrakt för klubben men lyckades inte så bra under säsongen samt att han hade blivit avstängd på grund av ett åtal för våld i hemmet i maj 2014. Han lyckades inte få ett nytt kontrakt med någon klubb så därför väljer han nu att ge upp den karriären vid 28 års ålder.

Han har ingen längre bakgrund inom kampsport men han ska enligt uppgift ha tränat i några områden i storstadsområdet Dallas-Fort Worth i Texas. Enligt hans team ska flera organisationer vara intresserade av att få med honom på sin roster.

“I’m very focused and excited to start my MMA career,” säger Hardy i ett pressmeddelande som MMA Fighting har fått. “I’m going to do this the right way, I can assure you of that.”

Enligt teamet väger han just nu 285 pounds (129 kg) och kommer att debutera som tungviktare. Debuten beräknas bli någon gång under nästa år.

“I’m fully committed to being as successful as I can be in this sport.”

Den 26 september greps han i Dallas på grund av innehav av kokain. Det är i nuläget inte säkert hur detta kommer att påverka hans planer.

Följ MMAnytt på facebook - sveriges största sida med 57.000 följare
Kategorier
NyheterSenaste Nytt
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...