Ronda Rousey blir invald i UFC Hall of Fame

✅En pionjär för MMA-världens kvinnor och en av UFCs första superstjärnor

UFC kan nu meddela att den före detta bantamviktsmästarinnan Ronda Rousey kommer att bli invald i organisationens Hall of Fame. “Rowdy” Rousey kommer att vara del av UFCs så kallade “modern wing” där hon kommer dela plats med namn som B.J. Penn och Urijah Faber när hon officiellt blir invald den 5 juli.

En pionjär inom sporten

Rousey har utan tvekan varit en viktig del av UFCs väg mot popularitet och var en av organisationens första superstjärnor. Hon kom också att bana väg för MMA-världens kvinnor och hon har fungerat som förebild för en hel generation av fighters.

I mars 2012 kom hon att bli Strikeforces bantamviktsmästarinna, en titel som sedan kom att omvandlas till UFCs bantamviktstitel efter att organisationens köptes upp av UFC. Hon kom att försvara sin titel sju gånger innan hon förlorade mot Holly Holm och sedan besegrades av den regerande mästarinnan Amanda Nunes i slutet av 2016.

Sedan dess har Rousey tagit steget till WWE och fokuserat på en karriär som skådespelare istället för att återvända till buren.

“This is an immense honor, to not only take part in bringing women to the forefront of this sport, but now the UFC Hall of Fame,” sade Rousey om utmärkelsen. “May I be the first of many.”

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Ronda RouseySenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara