Före detta tungviktsmästaren liknar UFC med en diktatur

✔ "Du måste följa vad de än säger"

Den före detta tungviktsmästaren Junior Dos Santos släpptes nyligen av UFC efter att ha förlorat fyra raka matcher. Sin senaste match i UFC gick Dos Santos i december där han förlorade mot Cyril Gane via en kontroversiell knockout.

Dos Santos avslöjar nu i en intervju i Ariel Helwani’s MMA show att han inte fick tillräckligt med tid att förbereda sig inför matchen.

– Det var sex veckor [av träning] eller så, säger Dos Santos. Jag sa att “okej jag möter honom men låt matchen vara i januari, snälla. Då har jag tid att förbereda mig”. Då sa de att jag måste ta den här matchen för annars funderade de på att släppa mig från kontraktet.

Ex-mästaren accepterade matchen och även om han förlorade så var avslutet kontroversiellt. Detta eftersom Gane avslutade honom med en armbåge som Dos Santos hävdade träffade bakhuvudet.


HETAST JUST NU


Tackade nej till match i mars

Efter att ha blivit knockad i fjärde matchen i följd ville dos Santos ha lite tid för vila innan nästa match. Men för Ariel Helwani berättade han att UFC nästan genast ville boka in honom på nytt.

– De erbjöd mig att slåss mot Marcin Tybura den 27 mars. Jag sa: “Kom igen, det är nu. Jag kommer från min hjärnskakning mot Ciryl Gane”.

När dos Santos inte ville ta den matchen så snart fick han sparken från organisationen. Idag är han kritisk till hur UFC behandlade honom.

– Då beslutade de att äntligen släppa mig. Vet du vad det låter som för mig? Det är som en diktatur. Du måste följa det. Vad de än vill. Om du inte gör det går du iväg och här är jag. Jag gick iväg.

“JDS” avslutar sin UFC-karriär med 23 matcher i organisationen. Hans matchfacit i UFC blev 15-8 men det ska nämnas att fyra av hans senaste förluster har kommit de senaste två åren.

Vad som nu väntar 37-åringen och före detta tungviktsmästaren är inte klart. Dos Santos är för närvarande en fri agent men har inga planer på att sluta slåss.

– Jag är väldigt taggad på det här nya kapitlet. Och det viktigaste är att jag älskar vad jag gör. Jag älskar att vara den jag är och jag kan inte vänta tills jag ska slåss igen.

 

Tycker du att UFC behandlade Junior dos Santos ojuste?

 

Kategorier
Junior Dos SantosSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara