Ex-UFC-fighter döms snart – i fall gällande sexuell exploatering av barn

✔ Erkänner flera fall där han pratat med barn ✔ Har erkänt sig skyldig av ett mindre brott

Före detta UFC-fighter Abel Trujillo har gått med på att erkänna sig skyldig för en mindre förseelse i ett fall gällande sexuell exploatering av barn. 36-åringen häktades i juli 2019 efter att bland annat ha skickat olämpliga bilder till en minderårig och riskerade att dömas för grova förbrytelser som hade kunnat landa honom ett långt fängelsestraff.

Genom att erkänna sig skyldig till “obscenitet inför barn” så kan istället Trujillo undvika att dömas för de grövre brotten och istället riskera upp till 18 månader i fängelse och/eller $5000 i böter (ca. 47 000 SEK).

Enligt dokument från domstolen så ska en minderårig flicka blivit kontaktad av en okänd man via sociala medier som senare visade sig vara Trujillo. Han började skicka opassande meddelanden till flickan och skickade sedan en vänförfrågan via Instagram som offeret ska ha accepterat “för att han var en kändis.”Relaterat: Conor McGregor förnekar alla anklagelser om sexuella övergreppNär flickan blev illa till mods av Trujillos meddelanden så blockerade hon honom och kontakten avbröts under flera månader. Han ska dock ha kontaktat henne på nytt och än en gång börjat skicka nakenbilder på sig själv samt opassande meddelanden om sex.

Polisen kom att konfiskera Trujillos telefon och han erkände att han haft flera konversationer med minderåriga tjejer.

Trujillo har inte tävlat i oktagonen sedan han förlorade ett domslut mot John Makdessi i slutet av 2017. Det var hans andra raka UFC-förlust och sedan dess har det varit relativt tyst kring amerikanaren. 2019 var det tal om en match mot Will Brooks i Battlefield FC 2, men Trujillo kom att ställa in matchen och ersattes av sin före detta motståndare Gleison Tibau.

Trujillo kommer att få sin dom den 6 april.

Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara