Före detta UFC-mästaren Anthony Pettis finner ett nytt hem

✔ Återvänder till lättviktsklassen!

Igår stod det klart att den före detta lättviktsmästaren Anthony “Showtime” Pettis gått skilda vägar med UFC. Medan många trodde att en flytt till Bellator var aktuell så står det nu klart att Pettis kommer att tävla i Professional Fighters League (PFL) framöver.

PFL har under den senaste tiden kommit att få rejält med momentum. De har skrivit kontrakt med ett stort antal välkända fighters, däribland ex-mästarna Fabricio Werdum och Rory MacDonald.

I PFL kommer Pettis att återvända till lättviktsklassen, den division där han en gång var mästare i både UFC och World Extreme Cagefighting (WEC).


HETAST JUST NU


Anthony Pettis har två raka vinster

“Showtime” Pettis har minst sagt haft en skakig karriär under de senaste åren. Efter att ha vunnit lättviktstiteln i augusti 2013 så hann han försvara bältet en gång innan han förlorade titeln till Rafael dos Anjos.

Därefter har de få vinsterna varvats med massor av förluster. Pettis har dock alltid tävlat mot eliten och det är först nu som han lyckats få två vinster i rad, efter att tagit hem domslut över Donald “Cowboy” Cerrone och nu senast Alex Morono.

PFL har gjort sig ett namn som en spännande MMA-organisation som bland annat satt ihop turneringar där vinnaren vinner $1,000,000 (ca 8,2 miljoner kronor). Det är ännu inte klart när Pettis gör sin debut eller vem han kommer att möta.

En sak är dock säker, Pettis kommer få massor av nya fans att kolla in PFL.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Anthony PettisSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...