Före detta UFC-mästaren inblandad i våldsamma upploppen – får sparken!

✔ Hälsningen: "Kämpar för er frihet!"

MMA-pionjären och före detta UFC-mästaren Pat Miletich var på plats under upploppen kring Kapitolium den 6 januari. Nu står det klart att han fått sparken som expertkommentator för LFA-evenemanget denna fredag och fler påföljder kan följa.

Upploppen och stormningen av Kapitolium ägde rum i Washington, DC och har kommit att dominera tidningarnas framsidor sedan dess. Fem personer dog och polisen är nu på jakt efter flera nyckelpersoner. En rad av gripanden har genomförts i dagarna och fler är att vänta.

LFA-chefen Ed Soares uttalade sig om Miletichs inblandning i ett meddelande till MMAjunkie.

 – Först och främst stöder LFA deltagandet av den konstitutionella rätten till fredliga protester, sa Soares. Under förberedelserna för vår debutsändningen 2021 så fick vi redan på att bilder av tvivelaktig natur dykt upp på olika sociala medier där kampsportsanalytikern Pat Miletich deltagit.

– Medan LFA fortsätter att utreda situationen så har vi fattat beslutet att avlägsna Miletich från hans jobb under fredagens LFA 97-gala.MMA-pionjären svarar på kritiken

Miletich svarade på kritiken i ett Instagram-inlägg som han sedan dess har raderat.

 –  Priset för frihet kommer att bli tungt, skrev Miletich på Instagram. Att jag förlorar mitt jobb är en del av den smärtan. Till de människor som pressade LFA att bli av med mig, jag gör mitt bästa för att kämpa för er frihet.

Han har också fortsatt att visa sitt stöd för President Donald Trump och säger att presidenten “inte uppmuntrade till våld”.

Den 6 juli 2014 valdes Miletich in i UFC Hall of Fame som en pionjär av sporten. Han gick sin sista professionella MMA-match i december 2008, sex år efter sin sista UFC-match.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...