Före detta UFC-mästaren trollar Islam Makhachev och Khabib!

✔ Så ska Rafael dos Anjos få revansch mot Khabib!

UFC:s forne lättviktsmästare Rafael dos Anjos (RDA) siktar in sig på att möta Islam Makhachev – och vill sedan ha en returmatch med Khabib Nurmagomedov.

Makhachev är en nära vän och träningskamrat till Khabib. Utöver det ser många Makhachev som den som kommer föra den dagestanska facklan vidare i UFC sedan Khabib gått i pension.

Nu har dos Anjos tagit till sociala medier för att, något skämtsamt, uttala sig om ett potentiellt möte med Makhachev.

– Hörde precis från UFC som sa att Islam har accepterat att möta mig den 30:e oktober, fem ronder i Abu Dhabi och Khabib gick med på att komma tillbaka från pension för att hämnas sin broders förlust efter det, skrev dos Anjos.

Datumet dos Anjos angett är när UFC 267 är inbokat för UFC Fight Island. Det är dessutom en gala som redan har två titelmatcher bokade och matchkortet är på förhand väldigt starkt. UFC har inte annonserat några sådana planer för RDA och inlägget framstår mer som en provokation än något annat.HETAST JUST NU


Skulle ha mött Makhachev – två gånger!

Dos Anjos inlägg ekar planer som UFC redan haft – trots dess provokativa stil.

Först var dos Anjos och Makhachev bokade för att mötas på UFC 254 där Khabib gick sin allra sista MMA-match efter att ha försvarat sin titel mot Justin Gaethje. Då testade dos Anjos positivt för covid och tvingades dra sig ur.

Herrarna bokades sedan för en match i november 2020 men då drog Makhachev på sig en skada och hoppade av matchen. Makhachev ersattes av Paul Felder – som förlorade ett enhälligt domslut mot dos Anjos.

RDA har också mött Khabib i april 2014 innan någon av dem hade kommit nära en titelchans. Khabib dominerade matchen men drog på sig en skada som höll honom utanför oktagonen i flera månader. Dos Anjos blev UFC-mästare i mars 2015 efter att ha besegrat Anthony Pettis via domslut och han hann med ett titelförsvar innan han förlorade bältet mot Eddie Alvarez.

Alvarez förlorade bältet via knockout mot Conor McGregor, som i sin tur fick titeln fråntagen på grund av inaktivitet. Khabib och Al Iaquinta gjorde sedan upp om den vakanta lättviktstiteln. Som numera känt vann Khabib titeln och var dominant under sin tid som lättviktsmästare i UFC.

Hade Khabib återvänt till UFC om Rafael Dos Anjos slog Islam Makhachev?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...