Forna The Ultimate Fighter-deltagaren dömd till närmare åtta år i fängelse

✔ Deltog i två säsonger av TUF och delade ring med Jiri Prochazka i Japan

Den tvåfaldiga The Ultimate Fighter -deltagaren Jake Heun kommer att spendera en lång tid bakom lås och bom.

“The Honey Bear” Heun blev nyligen dömd till sju år och nio månader för sin inblandning i droghandel. Han erkände sig skyldig till att importera stora kvantiteter av metamfetamin och kokain efter att ha blivit gripen i september 2020.

Heuns inblandning uppdagades efter att ett paket med metamfetamin av misstag råkats öppnas under en stopp i Frankrike, det rapporterar Daily Mail. När polisen letade igenom Heun fann dem 801 gram av metamfetamin och i hans telefon fanns ytterligare information som kopplade honom till grov droghandel.

Domaren som slutligen dömde MMA-fightern kom att uppmärksamma hur amerikanen gjort sig skyldig till en rad av misstag som slutligen ledde honom ett fängelsestraff på närmare åtta år. Straffet kommer att avtjänas Australien.

34-åriga Heun hade skickat kokain till sin egna adress och pratat öppet om sina drogaffärer, något som underlättade rätten att bygga upp ett mål emot honom.


HETAST JUST NU


Tävlade under två säsonger av The Ultimate Fighter

Heun riskerade ett livstidsstraff för sin inblandning i en droghandeln som hade sin bas i Thailand. Förutom att skicka droger så hade “The Honey Bear” också sålt kokain till bartenders att sälja i Melbourne, Australien.

I ett försök att förklara sig så påstod Heun att pandemin tvingat honom till droghandel, trots bevis som starkt indikerade att han sysslat med försäljning av droger långt före covid-19 spreds över hela världen.

Heun gjorde sin MMA-debut 2011 och samlade ihop ett matchfacit på 15-9 där han bland annat tävlade i RIZIN, PFL och WSOF. Han tävlade även i The Ultimate Fighter 17 och The Ultimate Fighter 19 där han förlorade båda sina matcher via submission.

Han har under sin MMA-karriär delat bur med fighters som Jiri Prochazka och Vinny Magalhaes. Heun hade ett väldigt aktivt 2019 där han tävlade fem gånger och vann fyra matcher. Han hade en vinstsvit på tre raka i Rizin när han blev gripen av polis.


Missa inte: Patricia Berghult briljerar i helgens match – Tar hem VM-bältet på hemmaplan


Speltips inför UFC Vegas 44

I helgen kommer den före detta UFC-mästaren Jose Aldo att återvända till buren då han tar sig an topprankade Rob Font. Den spännande bantamviktsdrabbningen kan komma att visa vem som cementerar sin plats i toppen och gör sig förtjänt av en titelmatch under 2022.

Font är rankad över Aldo och öppnar även upp som favorit hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Tror du också att Font kommer utöka sin vinstsvit till fem raka eller blir det Aldo som tar hem ytterligare en imponerande vinst? Sätt en guldkant på galan genom att placera en slant på nästa helgs UFC Vegas 44!

Just nu ligger oddsen på:

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...