Forna UFC-fightern gripen av polis – för tredje gången på sex månader!

✔ Blev sparkad från UFC efter andra gången ✔ Anklagad för partnervåld och drogmissbruk

Den före detta UFC-fightern Luis Pena fortsätter att hamna i problem med lagen då han i tisdags blev gripen av polis. Det är tredje gången som The Ultimate Fighter-deltagaren blivit gripen på mindre än ett halvår.

Enligt polisen i Florida så sitter 28-åringen häktad misstänkt för två förseelser, misshandel och ofog. TSN:s Aaron Bronsteter var först med att rapportera om Penas nya problem med lagen.

Det var i juni i år som “Violent Bob Ross” Pena först kom att hamna i nyheterna av helt fel anledningar. Han stod då anklagad för rån, misshandel och ofog. Alla brotten var förseelser, vilket betyder att de har ett lindrigare straffvärde, exempelvis böter.

I oktober kom Pena att på nytt gripas, denna gång misstänkt för ringa misshandel och partnervåld. Polisutredningen pågår fortfarande och brotten han står anklagad för är även dem av den lindrigare graden. Kort efter att han gripits på nytt valde UFC att avsluta hans kontrakt.

Både UFC och UFC-chefen Dana White kommenterade situationen då.

 — UFC är medvetna om de oroande anklagelserna om den nyligen gripna Luis Pena. Herr Pena har varit öppen om sina problem med psykisk ohälsa och substansmissbruk. Organisationen har vid flera tidigare tillfällen försökt hjälpa honom att få professionell behandling.

— Det här var ett riktigt dåligt fall och vi visste att han hade problem innan som vi försökte hjälpa honom med, sade White. Ja, det här var ett ganska otäckt fall. Jag vet inte om ni läste polisrapporten, men det här var tvunget att hända.

Pena fick chansen att tävla i UFC efter att ha deltagit i The Ultimate Fighter 27 och sedan fått ett UFC-kontrakt. Han tävlade åtta gånger i buren och samlade ihop ett matchfacit på 5-3 innan han fick sparken.

I skrivande stund sitter Pena häktad utan möjlighet att kunna komma ut genom att betala borgen.


HETAST JUST NU


Speltips inför UFC Vegas 44

Nästa helg kommer den före detta UFC-mästaren Jose Aldo att återvända till buren då han tar sig an topprankade Rob Font. Den spännande bantamviktsdrabbningen kan komma att visa vem som cementerar sin plats i toppen och gör sig förtjänt av en titelmatch under 2022.

Font är rankad över Aldo och öppnar även upp som favorit hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Tror du också att Font kommer utöka sin vinstsvit till fem raka eller blir det Aldo som tar hem ytterligare en imponerande vinst? Sätt en guldkant på galan genom att placera en slant på nästa helgs UFC Vegas 44!

Just nu ligger oddsen på:

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...