Forna mästarinnan försvinner från UFC-rankingen!

✔ Den forna stråviktsmästarinnan inte längre rankad

Den polska fightern Joanna Jedrzejczyk anses vara en av de främsta kvinnliga MMA-atleterna i UFC:s historia. Med sin exceptionella kickboxning och skräckinjagande staredown dominerade hon UFC:s stråviktsklass i flera år.

Joanna hade 14 raka segrar och fem titelförsvar i UFC:s stråviktsklass, men kom att förlora bältet mot nuvarande mästarinnan Rose Namajunas. Sedan dess har hon kommit att varva vinster med förluster.

Den senaste matchen var mot en annan före detta stråviktsmästarinna Zhang Weili och slutade i ett delat domslut i Weilis favör. Stråviktsklassen i UFC har efter Joannas titelförlust haft olika mästarinnor. Innan Weili har även Jessica Andrade innehaft bältet. Den före detta mästarinnan har varit upptagen med att ta tillvara på det möjligheter som tillkom under och efter hennes tid som titelhållare. Hon har bland annat flitigt figurerat i polsk media och varit aktiv på sociala medier.


HETAST JUST NU


Borttagen från rankningen i UFC:s stråviktsklass

UFC har tidigare tagit bort sina atleter från deras officiella rankning på grund av olika orsaker men det har hänt att orsaken varit inaktivitet från aktuella fighters.

Ett sådant fall var när Leon Edwards blev bortplockad från rankningen efter en lång tid utan att tävla men blev sedan återinsatt när han bokades för en ny match.

UFC går sällan ut officiellt med orsaken till varför man plockat bort någon men i Joannas fall pekar allt på inaktivitet.

Det är 18 månader sedan Joanna tävlade senast. Vissa UFC-fighters har även uttryckt frustration över att den forne stråviktsmästarinnan hindrar andra från att ta sig uppåt i rankningen.

Joanna har alltså plockats bort från den kvinnliga stråviktsrankningen men även från pound-for-pound listan. Med stor sannolikhet kommer Joanna att återupptas i rankningen när hon väl bokats för en ny match. När det kommer att ske är ännu oklart.

Är det rätt att ta bort någon från rankningslistorna på grund av inaktivitet?

 

 


Missa inte: Khamzat både dissar och hyllar Conor McGregor – efter skandalen!


Speltips inför UFC 267: Blachowicz vs Teixeira

UFC 267 går av stapeln i Etihad Arena på Abu Dhabi i helgen – en gala med hela två titelmatchen på tapeten!

Lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz kommer försvara sin titel mot Glover Teixeira i galans huvudmatch. Utöver det kommer de topprankade bantamviktarna Petr Yan och Cory Sandhagen att ställas mot varandra i ett möte som kommer utse interimmästaren i divisionen.

MMAnytts samarbetspartner Betsafe och Bethard ger dig självklart de bästa oddsen inför storgalan och hjälper dig att sätta guldkant på evenemanget.

Inför huvudmatchen är Blachowicz favorit men Teixeira har lyckats skrälla gång på gång och har lyckats bevisa att ålder bara är en siffra med fem raka segrar.

Oddsen inför titelmatchen i lätt tungvikt ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Joanna JedrzejczykSenaste NyttUFC

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...