Forne mästaren lämnar UFC – vill möta Brock Lesnar

27 matcher och tvåfaldig mästare i tungvikt. UFC-legenden får nu äntligen lämna organisationen och vill ha ett returmöte med sin ärkerival.

Dubbel UFC-mästare i tungvikt, flest avslut, vinster och matcher i tungviktshistorien. Han är den fighter i UFC som varit signad längst, enda sedan 2001 då han gjorde sin UFC-debut med en vinst mot Roberto Traven på UFC 34: High Voltage.

Vi syftar såklart på Frank Mir. Han har otaliga rekord i UFC, bland annat snabbaste submission i tungviktshistorien (45 sekunder mot Tank Abbott) och den enda som vunnit via toe hold i UFC.

ANNONS

Efter att ha blivit avstängd av USADA i två år har Mir kämpat för att få lämna UFC. Han har nu fått sin vilja igenom.

Frank Mir vill möta Brock Lesnar igen – Foto: Jon Kopaloff/Getty Images

“Jag vill möta Brock Lesnar”

38-åringen berättade på sin podcast “Phonebooth Fighting” som har gör tillsammans med komikern Richard Hunter, att han nu har lämnat UFC. Detta innebär att han är fri att förhandla med andra organisationer. Han nämner även att han är intresserad av att möta Brock Lesnar igen.

Hans avstängning hos USADA sträcker sig till april 2018, men inget hindrar honom från att skriva på för en organisation som inte följer USADA.

På 27 matcher och 5 727 dagar i UFC har Mir hunnit med 16 vinster, 13 på avslut och åtta via submission. Han var den första som knockade och submittade Antonio Rodrigo “Minotauro” Nogueira och den första att besegra superstjärnan från WWE, Brock Lesnar.

Mir vann sin första titel efter att han bröt Tim “The Maine-iac” Sylvias arm på UFC 48: Payback 2004. Han vann även interimtiteln i tungvikt när han besegrade Nogueira på teknisk knockout på UFC 92: The Ultimate 2008.

Valmöjligheterna är oändliga för Mir. Både Bellator MMA och RIZIN FF är säkerligen intresserade av den forne tungviktsmästaren.

Vem vill våra läsare se Mir möta i sin första match utanför UFC?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Frank MirSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara