Forne titelutmanaren avslöjar: “Har hört om Khamzat i flera år”

✔ "Har hört historier om denna unge killen som spöat skiten ur de killarna..."

Den svenske succéfightern Khamzat “Borz” Chimaev är onekligen en av de hetaste fighters i UFC för tillfället. Det är dock inte enbart i Sverige som han hyllas, men fighters från alla världens hörn har också uttalat beundran och spänning inför hans kommande matcher i UFC. En av de som kände till honom tidigt var dock Anthony “Lionheart” Smith – före detta titelutmanare i lätt tungvikt.

Smith var i Sverige under sommaren 2019 och besegrade svenske Alexander Gustafsson via submission i huvudmatchen på UFC Stockholm.

Nu sitter han på en tre matcher lång vinstsvit, alla via avslut, och har återfått stinget i karriären efter en förlustsvit i början av 2020.


Anthony Smith MMA UFC

MMA: UFC Fight Night-Pittsburgh- Lombard vs Smith


HETAST JUST NU


Anthony Smith om Khamzat: “Spöat skiten ur de killarna”

Vare sig det var under hans vistelse i Sverige eller tidigare så kände Smith till Khamzat långt innan han debuterade i UFC.  I en nyligt gjord intervju berättade “Lionheart” om att han undvikit att avslöja vad han tidigare hört om Khamzat.

– Andra har sagt det först så nu kan jag säga det högt, berättade Smith för Sportskeeda. Jag har hört historier om [Khamzat] i flera år, liksom ett par år innan han ens var i UFC. Jag minns att jag hörde hans namn, någon ung kille som höll på att flänga omkring Ilir Latifi och Gustafsson nere i Sverige. Även när han väl kom till UFC, slog några killar och såg riktigt bra ut, så höll jag det för mig själv tills andra hade berättat historierna, typ: “Hörru jag har hört historier om denna unge killen som spöat skiten ur de killarna en längre tid.”

Khamzat har för tillfället kommit överens om en match mot den forne titelutmanaren Gilbert Burns – rankad tvåa i weltervikt. De har muntligt accepterat ett möte på UFC 273 den nionde april, men UFC har ännu inte officiellt annonserat matchen.

Med fyra oerhört dominanta segrar på avslut så återstår det troligtvis inte många matcher innan Khamzat potentiellt skulle kunna få en titelchans.

Det återstår att se om och när Khamzat får tillfälle att leva upp till de oerhört höga förväntningarna han har på sig.


Missa inte: Svenske boxningsmästaren möter Allstarstalang på FCR 11!


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

Kattar via TKO/KO/DQ/SubmissionChikadze via TKO/KO/DQ/Submission: 2.10

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...