Forne mästaren ger UFC-kollegan Daniel Cormier svidande kritik

✔ "Han gör inte sin hemläxa - Jag brukar stänga av ljudet"

De forna UFC-mästarna Dominick Cruz och Daniel “DC” Cormier har under de senaste åren jobbat extra som kommentatorer för den världsledande MMA-organisationen.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

I helgen kommer dock Cruz att stå inne i buren då han möter Pedro Munhoz under UFC 269. Inför bantamviktsmötet så erkänner Cruz att han inte gillar Cormiers insatser som kommentator och ger sin UFC-kollega svidande kritik.

I ett samtal med bland annat MMAnytt jämförde Cruz sin kollega Cormier med UFC-kommentatorn Jon Anik, en person som är känd för sina omfattande förberedelser inför en gala.

 – Jag ser hur mycket hemläxa Anik gör inför en match, sade Cruz. Folk har ingen aning om hur mycket hemläxa han måste göra för att vara så förberedd. Från mig så går mest beröm verkligen till honom. Han leder oss i sändningen med sättet han pratar på.

– När det kommer till [Cormier] så brukar jag stänga av ljudet. Jag älskar “DC”, han är min vän, men av min erfarenhet så gör han inte sin hemläxa. Han vill gå in och gå ut, få jobbet gjort, tjäna sina pengar. Jag tror att han bryr sig om oss, men det är bara annorlunda. Såvitt jag vet så förbereder han sig inte. Han kanske gör det nu. Jag hoppas att han tittar på några [av mina matcher] den här gången så att han vet vad jag gör och varför jag gör det, men jag vågar inte hoppas på det, helt klart.HETAST JUST NU


Daniel Cormier är både hyllad och kritiserad

Cormier är en av få dubbelmästare i UFC då han höll både i lätt tungvikts- och tungviktsbältet samtidigt 2018. Sedan dess har han kommit att bli en välkänd MMA-profil och syns ofta som kommentator på större galor.

Cormier har dock fått utstå mycket kritik för sitt sätt att kommentera galor på. Medan många gillar hans avslappnade stil och det faktum att han själv tävlat på högsta nivå så säger många att han inte är särskilt insatt i det som händer i och utanför buren.

Cruz har själv fått utstå sin beskärda del av kritik och säger sig vara öppen för feedback.

– Ärligt talat, jag är aldrig perfekt, fortsatte Cruz. Det finns 400-600 fighters och alla kommer inte att hålla med om det jag säger. Så allt handlar om perspektiv där inne. [Cormier] är en begåvad idrottare och jag tror att [Michael] Bisping gör mycket hemläxor.

– Anledningen till att jag studerar matcher är för att det är större än mig själv. Jag är inte där för att höra mig själv prata och för att ha rätt. Jag är där för att stödja idrottarna och prata om varför de är bra och vad som gör dem bra, och för att göra det måste jag titta på film.

I slutändan säger Cruz att han uppskattar och älskar Cormier som person.

 – Vi går fram och tillbaka och vi bråkar som bröder eftersom han är som en bror för mig. Jag älskar honom också. Jag behöver bara att han ska titta på film.

Håller du med om Cruz kritik? Du kan kolla hela intervjun med Cruz i videon ovan.


Missa inte: UFC 269: Oliveira vs. Poirier – Matchkort, Svenska Tider, Info & Stream


Speltips inför helgens UFC 269

I helgen är det äntligen dags för en storgala då UFC 269 står på schemat! Matchkortet bjuder på två titelmatcher då Charles Oliveira och Dustin Poirier kommer slåss om lättviktsbältet medan bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes tar sig an Julianna Pena i den delade huvudmatchen.

Nunes är vida ansedd att vara en av världens bästa fighters och det avspeglar oddsen hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Oddsmakarna ger inte Pena en stor chans att vinna då hon är rejäl underdog som ger närmare sju gånger pengar vid vinst. 

Frågan är dock om folk underskattar The Ultimate Fighter-vinnaren Pena alldeles för mycket? Hon har bra brottning och kommer äntra buren med högt självförtroende efter tuffa förberedelser inför matchen. Klarar hon av att överleva stormen och trötta ut Nunes eller kommer hon bli ytterligare ett offer på “The Lioness” långa lista?

Sätt lite extra spänning på helgens matchkort genom att satsa en slant på din favorit! Här är några utvalda odds att överväga:

 

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...