Forne UFC-mästaren om vad Khamzat Chimaev gör för fel: “Lita på mig!”

✔ Khamzat Chimaevs grova viktmiss är ett överhängande problem för UFC-svensken

Den forne UFC-mästaren Henry Cejudo tror sig veta vad Khamzat Chimaev gör för fel med viktnedgången och ger råd till succésvensken.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Khamzat “Borz” var rejält över viktgränsen inför sin welterviktsmatch på UFC 279. UFC-svensken missade viktgränsen med hela 7.5 lbs och blev av med chansen att möta Nate Diaz. Den grova viktmissen fick fans, fighters och UFC-chefen Dana White att ifrågasätta om “Borz” kan fortsätta tävla i welterviktsklassen, där han numera är tredjerankad. Den forne dubbelmästaren Cejudo tror att Khamzat kan klara av viktgränsen för weltervikt, men att han behöver göra justeringar i sin träning.

– Du kommer inte att komma tillbaka om du inte tar ditt ansvar, sade Henry Cejudo om Khamzat Chimaev i en intervju med Helen Yee. Du kommer inte att komma tillbaka och någonsin klara den vikten igen. Lita på mig.

– Även om du har stora bollar så kommer du inte att klara av det, speciellt när du missar med så mycket. Tänk dig, han hade svårt att klara 178 (lbs). Han gjorde sitt yttersta. Hans tränare sa att hans tunga svällde och att han kräktes och allt det där. Jag har själv varit där. Han kommer verkligen att behöva justera sin träning. Han tränar förmodligen för mycket och det tillåter hans ämnesomsättning (att få honom) att äta mer. Det finns ett sätt att klara vikten, fortfarande må bra och samtidigt inte överanstränga din kropp. För även om du tränar din kropp hårt så kan du missa vikten. Jag brukade göra det, och det är den enda anledningen till att jag säger detta.

Cejudo UFC-debuterad som bantamviktare men det var först efter att han fått ställa in en match på grund av problem med viktminskningen. Efter debuten som bantamviktaren kom Cejudo snabbt att gå ned till flugvikt där han i augusti 2018 blev divisionsmästare. Han kom dock att ha upprepade problem med sin vikt, trots att han imponerade i oktagonen. Samma sak kan sägas om Khamzat som dominerat som fighter men två gånger i rad haft problem med att klara vikten för weltervikt.

Khamzat utökade sin vinstsvit till tolv raka då han fullständigt dominerade Kevin Holland på UFC 279. Cejudo var imponerad av Khamzats insats men hade velat se mer av UFC-svensken, speciellt i de senare ronderna.

– Det var fantastiskt men samtidigt ville jag se honom jobba, fortsatte Cejudo om Khamzat Chimaev. För om han inte fått Kevin Holland att klappa, hur hade han sett ut i den tredje, fjärde och femte ronden? Jag ville verkligen se honom mot en motståndare som kan utmana honom, för då kan vi veta hur bra han egentligen är. Kevin Holland har ett stort problem och problemet heter brottning. Det var enkelt arbete för [Khamzat]. Men jag såg också att hans andning blev lite tung, vilket jag tyckte var lite överraskande för Chimaev.

Khamzat har krossat merparten av sina motståndare i UFC. I april stötte han dock på hårt motstånd då han krigade med topprankade Gilbert Burns. Khamzat kom slutligen att vinna matchen via domslut, första gången som han gått tiden ut under sin proffskarriär. Många pekade på det faktum att Khamzat såg ut att förlora momentum i takt med att matchen fortlöpte, något som fått folk att ifrågasätta om Khamzat klarar av fem ronder med sin aggressiva stil.

I vilken viktklass vill du se Khamzat tävla i framöver?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

HETAST JUST NU

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...