Forne UFC-svensken Rostem Akman tillbaka för tuff match i Finland!

✔ Norge-baserade svensken Andreas Lindblad återvänder efter två års inaktivitet! ✔ Här är svenskarna motståndare!

Nu är den svenske forne UFC-fightern Rostem “Kurdimus Prime” Akman (6-3) tillbaka för en ny match! Enligt uppgifter kommer han att gå match mot finske Toni Lampinen (7-3) på Cage 52 i Helsingfors den 27:e november.

Utöver det kommer den Norgebaserade svensken Andreas Lindblad (2-2) att ta sig an den stigande finske stjärnan Niko Skonbäck (4-2) – som senast var aktuell på Superior Challenge 23 i Stockholm.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge)


HETAST JUST NU


Måste bryta tuff förlustsvit

Akman har tävlat flitigt inom A-klass-MMA och har även representerat det Svenska landslaget. När han sadlade om till proffs byggde upp ett fläckfritt matchfacit på sex raka segrar – alla via avslut. Det räckte för att få en chans i UFC när organisationen återvände till Sverige i juni 2019 mot ryske Sergey Khandozhko.

“Kurdimus Prime” gick tre tuffa och jämna ronder mot ryssen men förlorade i slutändan ett domslut. Därefter mötte han Jake Matthews i Australien, förlorade återigen ett domslut, och blev sedan släppt av UFC.

I sitt senaste framträdande debuterade Akman i Cage Warriors mot den obesegrade irländaren Ian Garry. Det blev en tuff match för Akman som förlorade via TKO i den andra ronden.

Motståndaren Lampinen har enbart tävlat i Finland, har vunnit fem utav sina sex senaste matcher, och har bland annat slagit Patrik Pietalä – som har tävlat ett flertal gånger i Superior Challenge.

Lindblad gjorde sin proffsdebut i november 2014 och har främst tävlat i Storbritannien där han varvat vinster och förluster. Sist han var aktuell var i mars 2019 när han förlorade ett delat domslut mot engelsmannen Corey Beldon.

Skonbäck har gjort sig känd för de svenska fansen efter två imponerande prestationer i Superior Challenge. Han debuterade i organisationen i maj i år och gick tre ronder med Moraad Moreno. Finnen förlorade slutligen ett kontroversiellt majoritetsdomslut och överklagade resultatet till det svenska MMA-förbundet – som gav avslag.

Han tävlade senast på Superior Challenge 23 mot Christian Stigenberg och vann ett enhälligt domslut efter full tid.

Hur går det för Rostem Akman och Andreas Lindblad i Finland?


Missa inte: UFC 267: “The Leech” planerar att grusa Khamzat Chimaevs efterlängtade comeback!


Speltips inför UFC 267!

UFC 267 äger rum den 30:e oktober där UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz gör sitt andra titelförsvar mot Glover Texeira. Trots Blachowicz imponerande svit som mästare så  har Teixeira lyckats skrälla gång på gång på sistone – kan brasilianaren fortsätta skrälla och vinna titeln i UFC? Varför inte lägga en slant på matchen för att göra den ännu mer spännande?!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...