Försöker UFC att sabba för Nate Diaz vs. Khamzat Chimaev?

✔ Fansen kritiserar UFC 279: "Det här är INTE en PPV-gala!"

Snart är det dags för UFC 279 att gå av stapeln där Khamzat Chimaev (11-0 MMA, 5-0 UFC) tar sig an Nate Diaz (20-13 MMA, 18-12 UFC) i huvudmatchen.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

UFC och Nate, en av deras största stjärnor, har haft en spänd relation på senare tid. Publikfavoriten har varit öppet kritisk mot organisationen på sociala medier och tidigare begärt att de erbjuder honom hans sista match på kontraktet, eller helt enkelt river upp det och låter honom utforska möjligheter på annat håll. Nate har även visat sitt missnöje med UFC genom att urinera utanför deras Performance Institute.

När han till slut fick en match inbokad blev det mot ingen annan än den svenska topptalangen “Borz”. Matchen har tidigare beskrivits som “en slakt” och vissa menar att UFC försöker sänka stjärnans marknadsvärde med en rejäl mismatch innan de låter honom gå sin egen väg. Khamzat själv håller dock inte med om att en vinst för honom är en självklarhet, utan tar matchen väldigt seriöst. Det gör även hans team på Allstars Training Center i Stockholm.

– Man måste respektera alla som slåss på toppen, sade Khamzat i ett tidigare avsnitt av The MMA Hour. Nate och hans broder (Nick Diaz) krigar alltid, de är tuffa killar.

Att vara underdog är inte helt obekant för Khamzat, som tidigt i sin MMA-karriär fick möta en mycket mer erfaren fighter.

– I början av min karriär fick jag möta någon (som var) 8-0. Han var typ världsmästare eller något. Några från mitt land (sa åt mig att), “Han kommer att besegra dig”, för att jag (var bara 1-0 vid den tiden).

– Och nu säger folk, “Du kommer vinna matchen (mot Nate)”. Men jag tror att han bara är underdog för att han förlorat sina (senaste) matcher. Ifall han hade en vinstsvit hade det varit närmare 50-50. Folk hade tänkt att (han också är i bra form). Nu snackar alla skit som om killen är gammal. Men det är fortfarande en match. Att slåss är farligt, förstår du? Jag är bara glad över att jag får slåss mot honom.


HETAST JUST NU


Försöker UFC att sabba för Nate Diaz i hans sista match?

Trots att UFC 279 nu ligger knappt en månad fram i tiden ser matchkortet fortfarande väldigt tunt ut, vilket lett till stor spekulation i huruvida UFC försöker att sabba Nates sista gala. Även fast stjärnan inte är en mästare i organisationen får han en del av intäkterna från PPV-köpen för galorna där han agerar huvudmatch, som exempelvis UFC 244 där han mötte Jorge Masvidal för “Baddest Motherfucker”-bältet (BMF). Med tanke på att inga stora namn dyker upp på galan utöver huvudmatchen, och att UFC får en fast summa av ESPN per gala oavsett hur de presterar, kan det ligga något i spekulationerna.

Så här ser det preliminära matchkortet ut för UFC 279 i skrivande stund:

  • Weltervikt: Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz
  • Mellanvikt: Denis Tiuliulin vs. Jamie Pickett
  • Lätt tungvikt: Johnny Walker vs. Ion Cutelaba
  • Tungvikt: Jake Collier vs. Chris Barnett
  • Bantamvikt: Chad Anheliger vs. Alatengheili
  • Tungvikt: Shamil Abdurakhimov vs. Jailton Almeida
  • Stråvikt (damer): Melissa Martinez vs. Elise Reed
  • Fjädervikt (damer): Norma Dumont vs. Danyelle Wolf
  • Bantamvikt (damer): Irene Aldana vs. Macy Chiasson

Det är alltså endast nio matcher som är klara för galan just nu, samt inga topprankade eller populära namn utöver i huvudmatchen – något som fått UFC-fans att reagera!

Men oavsett hur resten av matchkortet ser ut är huvudmatchen definitivt av intresse för svenska fans! Sett till popularitet blir Nate UFC-svenskens största motståndare hittills och med en till vinst kan Khamzat eventuellt få tävla om welterviktstiteln härnäst. Men Nate har en tidigare historia av att skrälla i stormatcher!

Vad tycker du om UFC 279: Nate Diaz vs. Khamzat Chimaev?

 

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevNate DiazSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...