En överraskad Samuel Ericsson vinner Karate Combat-debuten: “Vi gjorde det!”

✔ Ericsson öppnar upp om svårigheterna: "Min mormor dog - Min flickvän dog nästan" ✔ Kolla höjdpunkter från matchen!

Samuel Ericsson gick segrandes ut ur sin Karate Combat-debut!

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

Den svenska Instagram-fightern mötte Alberto Ramirez från Venezuela under Karate Combat: Hollywood Hills. Galan tog vid under natten mellan torsdag och fredag (svensk tid) och bjöd på tre matcher, varav Ericsson vs Ramirez agerade huvudmatch.

Ericsson hade massor av press på sig då han äntrade den fyrkantiga gropen där matcherna tar vid. Med över 650 000 följare har Ericsson lyckats få rejält med hajp bakom sig, trots att han är i starten av sin proffskarriär.

Den svenska karate-talangen höll känslorna under kontroll under matchens tre treminuters-ronder. Ramirez satte press från start och höll sig lätt på tårna. Han landade tidigt med en hård side kick mot Ericssons mittparti i första minuten. Ericsson började kontrollera gropens mitt och attackerade med främst sparkar .

I mitten av första ronden hamnade dem i clinch, och Ramirez använde positionen för att ta ned Ericsson. Den venezuelanska talangen attackerade med slag medan Ericsson försökte landa en uppspark. Ramirez tog ned Ericsson på nytt i slutet av första ronden men lyckades inte utnyttja situationen.

I andra ronden var Ericsson mer aktiv från start och pressade aggressivt framåt. Han fick Ramirez att backa, men blev på nytt nedtagen. Även denna gång lyckades Ramirez inte göra mycket med sin topposition. Det var en bättre rond för svensken som var i mer kontroll av gropen.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karate Combat ? (@karatecombat) 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karate Combat ? (@karatecombat)

HETAST JUST NU


Karate Combat: Samuel Ericsson vinner via delat domslut

I tredje ronden var båda fighters mer aktiva och attackerade med mer brådska. Kommentatorerna, däribland Bas Rutten, sade att Ericsson med största sannolikhet behövde ett avslut för att vinna. Det var dock Ramirez som var först med att attackera med en kombination, men Ericsson kontrade med en hård höger.

Kort därefter landade Ericsson en benspark som fick Ramirez att grimasera. Förvirring rådde när Ramirez såg ut att ta en paus, trots att svensken inte landat något otillåtet. Domare Marc Goddard sa till Ramirez att fortsätta och de hamnade i clinch. Ericsson attackerade med bensparkar och kontrollerade gropens mittpunkt. Ramirez fick ned svensken ytterligare två gånger när Ericsson pressade framåt. Sista gången lyckades han även landa ett par hårda slag.

Ramirez såg ut att ha ont men det hindrade inte hans offensiv. När slutsignalen ljöd så omfamnade dem varandra och visade respekt. Ramirez betedde sig som vinnaren och stod med handen höjd i väntan på domslutet. Domarna valde dock att ge vinsten till Ericsson via delat domslut, ett beslut som såg ut att överraska svensken.

Med gråt i rösten berättade Ericsson om hans motgångar inför debuten. Det var tänkt att han skulle göra sin debut i november 2020, men pandemin och en familjetragedier skulle skjuta upp planerna.

 — Först och främst, tack till Alberto för denna match, sade Ericsson i sin segerintervju. Det var en bra match, allt jag ville. Han kontrollerade avståndet mycket bättre än jag förväntat mig. Jag skulle ha tävlat i fjol, men jag kunde inte… för min mormor dog. Min flickvän dog nästan av covid också. Hon var på sjukhuset under en lång tid.

— Idag ville jag bara tävla, vinna eller förlora. För mig var det viktigt att bara komma hit. Även om han vann eller jag vann så ville jag bara komma hit.

 

Ericsson öppnade upp om pressen från sociala medier och sade att han var nöjd med sin insats. Han är nu 1-0 som Karate Combat-fighter!

Galan gick live på Karate Combats YouTube-sida.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...