En överraskad Samuel Ericsson vinner Karate Combat-debuten: “Vi gjorde det!”

✔ Ericsson öppnar upp om svårigheterna: "Min mormor dog - Min flickvän dog nästan" ✔ Kolla höjdpunkter från matchen!

Samuel Ericsson gick segrandes ut ur sin Karate Combat-debut!

Den svenska Instagram-fightern mötte Alberto Ramirez från Venezuela under Karate Combat: Hollywood Hills. Galan tog vid under natten mellan torsdag och fredag (svensk tid) och bjöd på tre matcher, varav Ericsson vs Ramirez agerade huvudmatch.

Ericsson hade massor av press på sig då han äntrade den fyrkantiga gropen där matcherna tar vid. Med över 650 000 följare har Ericsson lyckats få rejält med hajp bakom sig, trots att han är i starten av sin proffskarriär.

Den svenska karate-talangen höll känslorna under kontroll under matchens tre treminuters-ronder. Ramirez satte press från start och höll sig lätt på tårna. Han landade tidigt med en hård side kick mot Ericssons mittparti i första minuten. Ericsson började kontrollera gropens mitt och attackerade med främst sparkar .

I mitten av första ronden hamnade dem i clinch, och Ramirez använde positionen för att ta ned Ericsson. Den venezuelanska talangen attackerade med slag medan Ericsson försökte landa en uppspark. Ramirez tog ned Ericsson på nytt i slutet av första ronden men lyckades inte utnyttja situationen.

I andra ronden var Ericsson mer aktiv från start och pressade aggressivt framåt. Han fick Ramirez att backa, men blev på nytt nedtagen. Även denna gång lyckades Ramirez inte göra mycket med sin topposition. Det var en bättre rond för svensken som var i mer kontroll av gropen.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karate Combat ? (@karatecombat) 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karate Combat ? (@karatecombat)

HETAST JUST NU


Karate Combat: Samuel Ericsson vinner via delat domslut

I tredje ronden var båda fighters mer aktiva och attackerade med mer brådska. Kommentatorerna, däribland Bas Rutten, sade att Ericsson med största sannolikhet behövde ett avslut för att vinna. Det var dock Ramirez som var först med att attackera med en kombination, men Ericsson kontrade med en hård höger.

Kort därefter landade Ericsson en benspark som fick Ramirez att grimasera. Förvirring rådde när Ramirez såg ut att ta en paus, trots att svensken inte landat något otillåtet. Domare Marc Goddard sa till Ramirez att fortsätta och de hamnade i clinch. Ericsson attackerade med bensparkar och kontrollerade gropens mittpunkt. Ramirez fick ned svensken ytterligare två gånger när Ericsson pressade framåt. Sista gången lyckades han även landa ett par hårda slag.

Ramirez såg ut att ha ont men det hindrade inte hans offensiv. När slutsignalen ljöd så omfamnade dem varandra och visade respekt. Ramirez betedde sig som vinnaren och stod med handen höjd i väntan på domslutet. Domarna valde dock att ge vinsten till Ericsson via delat domslut, ett beslut som såg ut att överraska svensken.

Med gråt i rösten berättade Ericsson om hans motgångar inför debuten. Det var tänkt att han skulle göra sin debut i november 2020, men pandemin och en familjetragedier skulle skjuta upp planerna.

 — Först och främst, tack till Alberto för denna match, sade Ericsson i sin segerintervju. Det var en bra match, allt jag ville. Han kontrollerade avståndet mycket bättre än jag förväntat mig. Jag skulle ha tävlat i fjol, men jag kunde inte… för min mormor dog. Min flickvän dog nästan av covid också. Hon var på sjukhuset under en lång tid.

— Idag ville jag bara tävla, vinna eller förlora. För mig var det viktigt att bara komma hit. Även om han vann eller jag vann så ville jag bara komma hit.

 

Ericsson öppnade upp om pressen från sociala medier och sade att han var nöjd med sin insats. Han är nu 1-0 som Karate Combat-fighter!

Galan gick live på Karate Combats YouTube-sida.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...