Francis Ngannou avslöjar den miljonlön han tänker kräva från UFC framöver!

✔ Ngannou är på slutet av sitt UFC-kontrakt: "Jag har blivit felaktigt behandlad"

UFC-mästaren Francis Ngannou tänker inte fortsätta tävla förrän han fått en löneökning!

Den 22 januari går Ngannou sitt första titelförsvar då han tar sig an sin före detta lagkamrat Ciryl Gane. Titelmatchen är också den sista på hans nuvarande UFC-kontrakt, även om det finns en klasul om han vinner.

Ngannou har länge uttryck frustration för sin finansiella situation med UFC och kräver mer i lön från den världsledande organisationen. I en intervju med ESPN berättade Ngannou att han har specifika lönesummor som han inte längre tänker acceptera.

 – Nej, jag kommer inte att slåss för 500 000 dollar eller 600 000 dollar längre, svarade Ngannou på frågan om han skulle slåss under samma villkor om han förlänger sitt kontrakt med UFC. Jag menar, det är slut. Det är slut. Jag gjorde precis det här. Jag tog den här matchen av en personlig anledning, och jag vill försäkra mig om att jag… Även om det är orättvist… (Jag) har blivit felaktigt behandlad, och kan hävda att jag har slutfört mina åtta matcher. Men nej.

500 000 dollar är ca. 4,4 miljoner kronor medan 600 000 dollar landar på ca. 5,3 miljoner kronor.


HETAST JUST NU


Francis Ngannou: “UFC-kontraktet är väldigt knepigt”

Ngannou säger att han skrev på ett nytt UFC-kontrakt i december 2017, innan han gick sin första titelmatch mot Stipe Miocic. Hans UFC-kontrakt innehåller en klasul som aktiveras om han är mästare, vilket han blev i mars 2021.

 – UFC-kontraktet är väldigt knepigt, fortsatte Ngannou. Det är därför man skriver på [ett 40-månaders] kontrakt och märker att man efter fyra år fortfarande behöver handskas med det, även om man varit aktiv.

UFC-kontrakten innehåller en möjlighet för organisationen att förlänga tiden på kontraktet om atleten av någon anledning inte accepterar en erbjuden match. Ngannou tackade nej till en titelmatch mot Derrick Lewis i fjol, något som fick UFC att istället boka Lewis mot Gane i en kamp om interimtiteln.

Enligt Team Ngannou så har dem inte börjat förhandla om det nya kontraktet. Ngannou säger dock att hans nya kontrakt måste ge honom möjligheten att boxas. Han har bland annat tagit sikte på tungviktsmästaren Tyson Fury och fått en utmaning tillbaka.

Ngannou vill dock att UFC ska vara delaktiga i hans eventuella boxningsmatch.

 – Vi har haft den här diskussionen i över ett år, och det verkar som om de var okej med det, sade Ngannou om UFC:s inställning till hans boxningsmatcher. När UFC är inblandade kommer det bara att göra allt större. Så ja, om jag vill boxas skulle jag vilja att UFC var med.


Missa inte: 17-åriga Smilla Sundell gör snart ONE Championship-debut: “Siktar på knockout!”


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop, medan vi får se tungviktarna Jake Collier och Chase Sherman i den delade huvudmatchen.

Collier har varvat förluster med vinster sedan han gjorde UFC-debut i december 2014 och förlorade sin senaste match. Även Sherman kommer med förluster i bagaget då han förlorat två domslut i rad och är i desperat behov av en vinst. Collier öppnar upp som knapp favorit över “The Vanilla Gorilla” Sherman. 

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i den delade huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...