Francis Ngannous coach avslöjar planerade datumet för titelförsvaret – Vill möta Jon Jones!

✔ Fortfarande inställda på att utmana den forne lätt tungviktsmästaren!

UFC bokar in titelmatcher och andra spännande matcher på löpande band och de kvarvarande PPV-korten ser riktigt maxade ut! Men en match som saknas är titelförsvaret i tungviktsdivisionen där Francis “The Predator” Ngannou innehar bältet.

Ngannou har inte gått en match sedan returmötet mot den dåvarande mästaren Stipe Miocic i mars detta år. Fajten varade endast två ronder och bara 52 sekunder in i den andra ronden fick Ngannou in en rejäl smäll som avslutade Miocic via knockout.

Trots att Ngannou vann bältet för bara cirka 5 månader sedan har divisionen redan fått en interimmästare efter att “The Predator” och UFC inte kom överens gällande hans första titelförsvar.

På UFC 265 ställdes Derrick “The Black Beast” Lewis mot Ciryl “Bon Gamin” Gane i galans huvudmatch där de gjorde upp om interimbältet.

Matchkortet tog plats i Lewis hemstad Houston, Texas och hela Toyota Center var proppfylld med skrikande fans som hejade på “The Black Beast”. Dessvärre blev det ingen seger för Lewis utan det var Gane som sken den kvällen och bjöd på en spektakulär insats. Han var överlägsen på fötterna och kunde jobba hem en dominant seger som avslutades i den tredje ronden via TKO.


HETAST JUST NU


Vill fortfarande få till Francis Ngannou vs. Jon Jones

Ngannous coach Eric Nicksick medverkade på “The MMA Hour” med Ariel Helwani och avslöjade att det planerade datumet för titelförsvaret blir i januari nästa år. Han nämnde också vem de önskar att möta härnäst.

– Jag hoppas på det, det är vad vi har diskuterat och vi har hört januari, sade Nicksick. Men man vet aldrig, helt plötsligt kan UFC förvåna en och man har Jon Jones framför sig.

En match mellan Ngannou och Jones var länge UFC:s planer efter att den forne lätt tungviktsmästaren valt att gå upp en viktklass. Men efter att Jones och UFC inte kommit överens med varandra om kontraktet såg matchen ut att inte längre vara aktuell.

Nicksick förhåller sig dock fortfarande optimistisk och menar på att det är matchen som han vill se.

– Jag tror alltid att det finns en chans och du har absolut rätt, det är matchen som behövs bokas! Jag hade hatat ifall vi går miste om möjligheten att få se Nganno vs. Jones. Det påminner mig om Manny Pacquiao och Floyd Mayweather.

– Jon Jones är fortfarande nummer ett på min “pound-for-pound”-lista och som en coach och tävlingsmänniska vill jag tävla mot de bästa! Gane är den mest sannolika motståndaren men matchen alla vill se är Ngannou vs. Jones!

 

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Francis NgannouNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...