Francis Ngannou höjer ett varningens finger mot UFC – efter Mayweather vs Logan Paul

✔ "Vad är det vi gör för fel?"

I helgen tjänade YouTubestjärnan Logan Paul över hundramiljoner dollar för sin uppvisningsmatch mot Floyd Mayweather – något som fått UFC-mästaren Francis Ngannou att höja sin röst gällande fighterlön.

Paul och Mayweather gick alla åtta ronder i en mestadels händelsefattig match natten mot måndag svensk tid. Trots den medelmåttiga matchen tjänade Paul drygt 165 miljoner kronor ($20,000,000). Det är betydligt mer än någon MMA-fighter tjänat för en enda match och en summa som de allra flesta MMA-fighters aldrig ens kommer komma nära i gällande lön.

De stora skillnaderna i lön mellan MMA och boxning, särskilt kändis- och internetboxning, har fått många att reagera och Ngannou tog snabbt till sociala medier för att reagera.

– Det är galet att tänka på att Logan Paul (0-1) precis tjänade 20 miljoner dollar på en uppvisningsmatch, skrev Ngannou kort efter Mayweather vs Paul. Vad är det vi gör för fel?HETAST JUST NU


Flera fighters har klagat på UFC:s löner

Att Ngannou visar missnöje för hur lite UFC-fighters och MMA-fighters överlag får är inget nytt.

UFC:s före detta lätt tungviktsmästare Jon Jones hamnade i ett stort, öppet bråk med organisationens vd Dana White om just lön och betalning. Jones, som förberett för en flytt till tungvikt sedan förra året, var missnöjd med hur löneförhandlingarna med UFC gick gällande en potentiell match mot just Ngannou. Det hela gick så långt att Jones kände sig förnedrad av UFC och bad om att bli släppt från sitt kontrakt.

Även sportens största stjärna; Conor McGregor, har haft sina gräl med UFC gällande betalning. BMF-mästaren Jorge Masvidal har också avslöjat de hårda förhandlingsteknikerna UFC använt sig av för att få de matcherna de vill.

Det råder ett tydligt missnöje bland många fighters gällande betalning inom MMA och främst gällande UFC – världens största MMA-organisation. Med tanke på hur populär kändisboxning blivit på sistone finns det en god chans att detta missnöjet belyses alltmer.

Borde UFC höja deras fighters löner?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...