Francis Ngannou kräver rättvisa: “Atleterna blir rånade av domsluten”

✔ Ariel Helwani: "Passerat sitt utgångsdatum"

Francis Ngannou är på jakt efter att slå sönder orättvisorna för fighters som förlorar på felaktigt domslut.

I UFC tjänar du mer pengar om du vinner en match än om du förlorar den. Därför kan ett domslut vara avgörande för din karriär. Den regerande tungviktsmästaren i UFC Ngannou får sällan känna på konsekvenserna av ett domslut, då hans matcher vanligtvis slutar via knockout. Dock kritiserar han de senate domsluten på UFC Vegas 32 som ägde rum den 24 juli. Den kvällen besegrade den kontroversiella fightern T.J. Dillashaw den talangfulle Cory Sandhagen via delat domslut. Det var Dillashaws första match sedan han förlorade mot Henry Cejudo och sedan testade positivt för doping.

Även flugviktaren Maycee Barber besegrade Miranda Maverick via delat domslut på UFC Vegas 32, dock tyckte flertalet MMA-plattformar att Maverick vann två av tre ronder.

– Det är intressant hur vi ser på orättvisor mot atleterna från poängdomarna, vi pratar om det, och sen går vi vidare nästa dag, för att att sedan klaga på det nästa gång det händer, skrev Ngannou på twitter i samband med UFC Vegas 32. Atleten måste gå hem frustrerad med halva lönen, för ett bra jobb. Något måste göras för dessa atleter som blir rånade av poängkorten.

Ariel Helwani svarade Ngannous utlåtande med en intressant kommentar. Dock påpekade han att UFC bör ändra sitt tillvägagångssätt istället för att ställa poängdomarna som bovarna.

– En av många anledningar varför dyka upp/vinna-strukturen för länge sedan passerat sitt utgångsdatum, skrev Helwani på twitter.HETAST JUST NU


Håller du med Francis Ngannou, bör poängsättningen av matcher ändras?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Francis NgannouSenaste NyttUFC

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...