Francis Ngannou om sitt första titelförsvar: “Ge mig Jon Jones!”

✔ "The Predator" är inställd på att möta Jon Jones! ✔ "Dags att vi gör upp!"

Trots att ryktena pekar på att Derrick Lewis kommer bli nästa man att utmana Francis Ngannou om tungviktstiteln finns det ännu hopp hos mästaren att det istället blir forne lätt tungviktsmästaren Jon Jones!

“The Predator” Ngannou vann nyligen tungviktstiteln mot Stipe Miocic på UFC 260 i slutet av mars detta år. I den andra ronden fick Ngannou in en fullträff som sänkte Miocic och han tog hem segern via KO.

I slutet av maj gick UFC-chefen Dana White ut med nyheterna att de planerar ett möte mellan Ngannou och Lewis som kommer äga rum i augusti och är tänkt att ta plats i Houston, Texas. Det blir ett returmöte efter att tidigare slagits mot varandra under 2018 i ett möte som blev en av de mest händelsefattiga matcherna i divisionens historia.

Båda atleterna varnades av domaren för passivitet och det framemotsedda kriget blev en stor besvikelse som slutade i en långdragen domslutsvinst för Lewis.  Efter matchen har dock de två knockoutartisterna levererat rejält på senare tiden och båda har samlat ihop imponerande segrar med våldsamma avslut!


HETAST JUST NU


Francis Ngannou vill möta Jon Jones härnäst!

I en intervju med TMZSports får Ngannou frågan om vem han allra helst vill möta mellan Lewis och Jones. Och från Ngannous håll är det självklart vem han skulle välja om det var upp till honom.

– Ge mig Jon Jones! Det är den fajten jag vill ha. Jag bryr mig inte vad som är sagt och redan planerat. Jag älskar den matchen och det är Jones jag är inställd på att möta.

– Jag har storleken och styrkan som krävs. Jag är imponerad över Jones val att kliva upp till tungviktsdivisionen. Han är väldigt skicklig och talangfull. Jag respekterar Jones men det är dags att vi gör upp och får reda på vem som är den bättre mannen!

Innan titelmatchen mellan Ngannou och Miocic var det bestämt att vinnaren skulle möta Jones. Men efter att UFC och Jones inte kommit överens om kontraktet i förhandlingarna överväger de nu andra alternativ.

 

Blir det Jones eller Lewis som får nästa titelchans?

 

Kategorier
Francis NgannouNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara