Francis Ngannou ryter ifrån mot UFC efter att ha förlorat miljonbelopp!

✔ "Fighters blir lurade!" ✔ Inspireras av kollegans skarpa kritik mot organisationen: "Många saker som ingen pratar om"

Francis Ngannou är missnöjd med UFC-upplägget för sponsorer och tycker att fighters har blivit lurade.

Champions League 5 Okt

Chelsea vs AC Milan
Odds 1.74 - 4.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

“The Predator” Ngannou sticker inte under stolen med att hans relation med UFC är minst sagt spänd för tillfället. När han försvarade sin titel mot Ciryl Gane på UFC 270 tidigare i år var det hans sista match på kontraktet. Ngannou har både före och efter matchen vägrat att förlänga med UFC förrän de erbjuder honom ett avtal som han anser vara rättvist.

Lyckas UFC inte komma överens med sin tungviktsmästare kommer kontraktet att löpa ut i slutet av året och Ngannou blir därmed fri att utforska andra alternativ. BKFC-chefen David Feldman har varit tydlig med att han vill ha Ngannou i sin bareknuckle boxningsorganisation, men själv har Ngannou uttryckt sitt intresse för en supermatch med hybridregler mot den obesegrade tungviktsboxaren Tyson Fury.

Allra helst vill Ngannou dock fortsätta i UFC, förutsatt att de går med på hans villkor. Det innebär bland annat en mycket högre lön och möjligheten att ha sponsorer i oktagonen. UFC har idag egna sponsoravtal med företag som Venum och Crypto.com. En mindre andel av intäkterna från dessa sponsorer går till fighters, men enligt tungviktsmästaren är det inte i närheten av tillräckligt.

Innan 2015, när UFC slöt ett avtal med Reebok, kunde fighters själva bli sponsrade av företag och ha på sig shorts, kepsar och dylikt med deras loggor på. Pengarna gick då direkt till fighters och inte till UFC. Med det nuvarande upplägget slussas alla pengar istället till UFC, som betalar ut en mindre andel av summan till sina fighters. Enligt UFC-chefen Dana White var anledningen bakom den plötsliga ändringen att fighters började se ut som Nascar-bilar med alla sponsorer och att det inte såg professionellt ut.

(Luke Rockholds) intervju var väldigt relevant, skrev Ngannou på Twitter. (Han tog upp) många saker som ingen pratar om och som företaget bara fortsätter med.

– Fighters blir lurade med sponsorerna. Det är en enorm inkomstkälla för oss, men företaget fortsätter att utnyttja det för sig själva.

– Jag förstår att uniformerna måste se bra ut för sporten, men vi borde åtminstone ha rätt till två godkända sponsorer i oktagonen.

– Förra året förlorade jag ett avtal på över en miljon dollar med en kryptobörs på grund av (UFC:s) partnerskap med Crypto.com. Vad fick jag för det?

“The Predator” hävdar att han förlorade över en miljon dollar, drygt tio miljoner kronor, eftersom fighters inte längre får ha sponsorer i buren. Ändringar i UFC:s upplägg för sponsorer, och eventuellt en inflationsjustering av prestationsbonusarna, hade gjort stor skillnad för fighterlön och troligtvis lett till mindre öppen kritik från toppfighters som Ngannou och Rockhold.

Håller du med Francis Ngannou om sponsorer i UFC?

 


HETAST JUST NU


 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara