Francis Ngannou tar en paus från fighting efter titelförlusten

✅ Vill spendera tid med familj och vänner ✅ Innehar fortfarande #1-platsen

Francis Ngannou säger att han behöver en paus efter sin förödande titelförlust mot Stipe Miocic den 20 januari. Förlusten mot Miocic var Ngannous första i UFC efter sex raka vinster i organisationen.

Ngannou har haft en raketkarriär

Det är under fem år sedan Ngannou gjorde sin MMA-debut efter bara några månaders träning. Bortsett från en tidig submission-förlust så har Ngannous karriär gått spikrakt uppåt.

I december 2015 gjorde han sin debut för UFC och under 2015-2017 tog han hem sex raka vinster mot bland annat den före detta mästaren Andrei Arlovski och topprankade Alistair Overeem, en vinst som gav honom titelchansen mot Miocic.

Tyvärr så räckte Ngannous kraft inte hela vägen och när andra ronden i Miocic-matchen var igång så var det en mycket slöare Ngannou som letade efter avslutet. Efter fem ronder stod det klart att Miocic skrivit historia genom att bli första tungviktsmästare att försvara bältet tre gånger i rad.

Nu säger Ngannou att han tänker ta en paus från fighting och spendera tid med familj och vänner:

Ngannou avslöjade inte exakt hur länge han planerade att vara borta från tävlan men med tanke på att han genomgått två träningsläger i rad och gick fem ronder mot Miocic så vore det inte konstigt om han försvinner i ett par månader.

Med tanke på att Ngannou fortfarande innehar #1-platsen i UFCs tungviktsranking så kommer han säkerligen att ha många utmanare när han återvänder till buren.

 

Vem vill du se Ngannou möta i sin nästa match?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...