Francis Ngannou tar sikte på Anthony Joshua och Tyson Fury

✔ "Måste fortfarande åstadkomma något i boxning"

Diskussionerna om vem Francis Ngannou borde möta nu när han blivit UFC:s tungviktsmästare började redan samma kväll som han vann bältet. De främsta namnen som kommit på tal inom UFC är Jon Jones och Derrick Lewis.

Ngannou har däremot själv även börjat titta på motståndare utanför UFC, till och med utanför sporten. I en intervju med ESPN berättar den nye UFC-mästaren att han hoppas på att även tävla i boxning i framtiden. Bland drömmotståndarna finns de två största namnen i tungviktsboxningen just nu: Tyson Fury och Anthony Joshua.

– Det här ligger i framtiden, det är definitivt någonstans [längre fram]. Jag kommer att boxas, jag måste boxas i min karriär, svarade Ngannou på frågan om att möta Fury eller Joshua.

– Min stora dröm har alltid varit inom den ädla konsten och även om jag är dedikerad inom MMA —som jag älskar— så måste jag fortfarande åstadkomma något inom boxning.


HETAST JUST NU


Höll på med boxning först

Att Ngannou har drömmar om att ge sig in i proffsboxningsvärlden hänger samman med att det var boxning som han först ägnade sig åt. När han lämnade Kamerun och flyttade till Frankrike var det främst för att bli en professionell boxare. Efter att ha levt en tid som hemlös kom han i kontakt med tränaren Fernand Lopez som övertalade honom att istället satsa på MMA.

Fury och Joshua väntas mötas i sommar i en kamp om vem som är den bästa tungviktsboxaren i världen. En match mellan vinnaren och Ngannou hade säkerligen dragit stor publik. Som jämförelse var matchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor en av boxningshistoriens största matcher sett till försäljningssiffror.

Först är dock Ngannou inställd på att försvara sitt nyvunna bälte mot Jones eller någon annan i tungviktsdivisionen.

– Jag vill slåss två gånger det här året. Jag är redo att slåss i sommar, kanske augusti, och så kan jag också slåss i december.

 

Tror du att Francis Ngannou hade gjort bra i från sig i boxning?

 

Kategorier
Francis NgannouSenaste NyttTyson Fury

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara