VIDEO: Se när Francis Ngannou tas emot som hjälte i Kamerun!

✔ Får ett fantastiskt mottagande i sitt hemland! ✔ "Tack vare er som jag lyckades med mitt mål!"

Det har gått en månad sedan Francis “The Predator” Ngannou vann tungviktstiteln i UFC. Han besegrade den före detta mästaren Stipe Miocic via knockout i den andra ronden i deras returmöte på UFC 260.

Ngannou är den tredje UFC-mästaren som representerar ett afrikanskt land. De två andra är Israel Adesanya och Kamaru Usman som båda kommer ifrån Nigeria. “The Predator” är född i Kamerun och har haft hela nationen bakom sig som stöd när han tävlat i UFC.

När Ngannou tog över tronen i tungviktsdivisionen skapades det ett enormt firande bland fansen i hela Afrika. Speciellt i hans hemland där de satt uppe sent på natten för att se Ngannous titelmatch på UFC 260 live.

När “The Predator” knockade Miocic och vann titeln utbröt ett jubel och vilda glädjescener bland fansen som samlats för att se galan tillsammans i Kamerun!


HETAST JUST NU


Francis Ngannou tas emot som hjälte i Kamerun!

Ngannou återvände nyligen till Kamerun där fansen gick ut på gatorna för att fira och höll en parad för honom. Han fick även möjlighet att hålla ett tal för folket och tackade fansen för all support han har mottagit.

– Jag vill tacka alla från djupet av mitt hjärta för allt stöd som jag har fått. Det är vad som har fått mig att fortsätta försöka!

– För tre år sedan misslyckades jag med mitt mål att vinna titeln, och efteråt lovade jag att jag skulle ta hem bältet till er! Ni är min styrka och motivation, det är tack vare er som jag lyckades med mitt mål!

Ngannou har i dagsläget ingen match inplanerad. Men enligt UFC-chefen Dana White ser det ut som att Derrick Lewis kan vara näst på tur att möta mästaren. De har slagits en gång tidigare och då gick Lewis segrande ur mötet via enhälligt domslut.

 

Vem vill du se Ngannou möta härnäst?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Francis NgannouNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...