Francis Ngannou vill ta sig an Tyson Fury: “Han utmanade mig först”

✔️ Topprankade tungviktaren utmanar Tyson Fury: "Vi har ett förflutet"

Topprankade tungviktaren Francis Ngannou är inställd på en karriär inom boxning och vill ta sig an världsmästaren Tyson Fury. Efter “The Gipsy King” Furys dominanta vinst över Deontay Wilder i helgen så passade “The Predator” Ngannou på att utmana honom och påminna om att Fury faktiskt utmanat honom först.

– Jag är intresserad av att tävla i boxning, men jag och Fury har ett litet förflutet mellan oss då han faktiskt utmanade mig i MMA tidigare, sade Ngannou till MMA Junkie.

– Efter helgens match så är (Fury) den bästa tungviktaren. Det finns ingen tvekan, han är den bästa. För någon som mig, som är intresserad av att boxas, så måste man besegrad (Fury) för att bevisa att man är bäst

Såhär lät det när Ngannou skickade en kaxig utmaning till Fury i fjol:

Ngannou kan få nästa titelchans – om han besegrar Rozenstruik

Ngannou må vara ett av MMA-världens absoluta toppnamn, men hans första passion var boxning. Han är nu rankad #2 i UFC och är inbokad för att möta Jairzinho Rozenstruik under UFC on ESPN 8 den 28 mars.

Skulle han vinna över Rozenstruik så är chansen stor att han får ännu en titelchans då han just nu har tre raka TKO/KO-segrar över Curtis Blaydes och de före detta mästarna Cain Velasquez och Junior dos Santos.

Ngannou har dock inte lämnat drömmen om en boxningskarriär bakom sig:

– Det är ett faktum att jag kommer att gå ett par boxningsmatcher, sade Ngannou. Det är inte bara en gång. Jag kommer inte bara gå en stor match.

Fury har antytt att han ska testa på MMA, och har bland annat tränat med mellanviktaren Darren Till.

 – Jag vet inte om han bara skojade runt, för han är en riktig showman, sade Ngannou.

– Låt oss se vad som händer. Jag är här, det är poängen. Jag kommer inte försvinna. Om matchen händer så händer den.

Relaterat till Ngannou och Fury

Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...