Francis Ngannou vill att hans nya UFC-kontrakt ska inkludera en unik möjlighet – i boxning!

✔ "Det här kommer att hända oavsett!"

UFC-mästaren Francis Ngannou är i slutet av sitt nuvarande kontrakt med MMA-organisationen och ser över sina alternativ.

Tungviktskungen är inplanerad att försvara sitt bälte mot Ciryl Gane den 22 januari. Skulle Ngannou förlora så sägs det att han kommer vara klar med sitt nuvarande UFC-kontrakt och är öppen för att utforska andra möjligheter.

Ngannou har haft en isig relation med UFC och har flera gånger öppet klagat över sin lön. Det har skapat bekymmer för nya förhandlingar och potentiella matcher för Ngannou.

“The Predator” Ngannou har hela tiden även varit öppen med sina intentioner att tävla i boxning och skulle han välja att förlänga sitt kontrakt med UFC så vill han att den möjligheten ska finnas där för honom. Det skulle i sådana fall betyda ett unikt UFC-kontrakt som MMA-organisationen med största sannolikt inte kommer vara särskilt intresserad av att signera.

Ngannou är dock fast besluten om att boxas i framtiden, oavsett om det är i samförståelse med UFC eller ej.

 – Det har alltid varit en del av framtidsplanerna, sade Ngannou i en intervju med TMZ Sport. [Boxning] är något som jag inte tar bort blicken från. Det här kommer att hända oavsett, och även om jag stannar… Även om eller när UFC och jag äntligen slutför en deal så måste boxning vara del av det, för jag kan inte se mig själv gå i pension utan boxningen.

 HETAST JUST NU


UFC-mästaren Francis Ngannou vs Tyson Fury?

Francis Ngannou började sin kampsportskarriär som boxare men kom därefter att byta till MMA efter att ha kommit i kontakt med tränaren Fernand Lopez. Det skulle inte ta lång tid för Ngannou att finna framgång i buren och sex år efter att han gjorde sin UFC-debut blev han mästare i tungviktsklassen.

Ngannou har under sin MMA-karriär utmanat några av boxningseliten och tror sig ha det som krävs för att besegra dem. När han överväger namn att ta sig an i boxningsringen nämner han det absoluta toppskiktet.

 – Tyson Fury, Deontay Wilder – Jag skulle vilja testa mig själv på deras nivå, sade Ngannou. Det är inte samma sport, men även om jag är mästare [och] jag är i toppen av den här divisionen… I slutändan handlar det bara om att [slåss], att slå och ha ett bra system för att leverera bomber. Jag är säker på att om jag levererar mina egna slag bra så kan jag göra skada.

Ngannou har jämfört sig själv med boxningsstjärnorna och sagt att hans lön inte avspeglar vad han tycker att han är värd. UFC-chefen Dana White har i sin tur varit kylig kontra Ngannous framtid inom organisationen.

Tungviktsmatchen mellan de före detta lagkamraterna Ngannou och Gane på UFC 270 kan därmed komma att avgöra mer än bara UFC-titeln!

 

Tror du Ngannou skulle göra bra ifrån sig i boxning?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...