Francis Ngannou vill möta Alistair Overeem istället för dos Santos

Den efterlängtade matchen mellan Francis Ngannou och Junior dos Santos har blivit inställd efter att dos Santos fått problem med USADA. Nu säger Ngannou att han vill möta Alistair Overeem istället.

Det var många som blev besvikna när det visade sig att Junior dos Santos fått problem med USADA och därmed tvingats ställa in matchen mot Francis Ngannou, ett av de hetaste namnen i tungviktsklassen.

En av dem som var mest besviken var självklart Ngannou själv som tog till sociala medier för att uttrycka sin ilska över den inställda matchen:

Nu ser det dock ut som att Ngannou fått siktet inställt på en ny kandidat inför galan den 9 september. 30-åriga “The Predator” Ngannou utmanar nämligen Alistair Overeem inför UFC 215:

Inte fått något svar

Än så länge har Ngannous utmaning förblivit obesvarad och frågan är hur intressant Overeem tycker att en match mot “The Predator” är. Overeem har just nu två raka vinster efter att han förlorade titelmatchen mot Stipe Miocic i september 2016 och är rankad #1 i divisionen.

En vinst mot #4-rankade Ngannou skulle göra föga för Overeem men han skulle däremot riskera mycket då Ngannou gjort sig ett namn som en av de farligaste utmanarna i UFC’s topp 10-ranking med fem avslut på fem matcher, fyra via TKO/KO.

Med minde än tre veckor kvar till galan kan det bli svårt för UFC att hitta en värdig motståndare för Ngannou.

 

Se det uppdaterade kortet inför UFC 215!

Vad tycker du om Ngannou vs. Overeem?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara