UFC-legendaren misstänkt för djurplågeri

✅ Ska ha lämnat hunden Zelda i bilen - i fem dagar ✅ Märkliga försvaret: "Ingen vill ha en gammal hund"

Frank Shamrock kallar sig en “djurvän” – men anklagelser mot honom säger något helt annat.

Legendaren, som blev UFC:s första mästare i lätt tungvikt för 20 år sedan, utreds nu av polisen i Dallas misstänkt för djurplågeri, rapporterar WFAA. Detta efter att han ska ha lämnat sin mors hund Zelda kopplad i baksätet i sin truck på flygplatsen Dallas Love Field airport – i fem dagar.

Shamrock ska ha lämnat lite vatten och mat till hunden – för att sedan hoppa på ett plan hem till Kalifornien.

– De kan åtala för vad som helst, jag kommer dyka upp. Det är som det är. Det är en olycklig och hemsk grej. Jag är en djurälskare och jag sprang iväg gråtandes … Det är en gammal hund – ingen vill ha en 6 och ett halvt, 7-årig hund med en skruttig höft, säger Frank Shamrock till i en telefonintervju med WFAA.

Försökte hitta ny ägare åt Zelda – lämnade hunden till sitt öde när han inte lyckades

Av ett Facebook-inlägg från den andra mars framgår att Shamrock försökte hitta en ny ägare till hunden på väldigt kort varsel. Han verkar helt enkelt ha lämnat Zelda till sitt öde när efterlysningen inte gav resultat.


Need help! Can anyone take a dog today in Dallas Texas? My mom has to give her dogs away as she can’t care for them…

Publicerat av Frank Shamrock Lördag 2 mars 2019


– Det här kan jag garantera: hunden lever och är i säkerhet nu, och jag kunde inte garantera det innan jag kopplade hunden i trucken och stack, säger Shamrock.

Shamrock verkar helt enkelt ha lämnat problemet bakom sig och förlitat sig på att någon annan skulle rädda Zelda. Men trots att han inte motsätter sig anklagelserna i intervjun med WFAA, så kallar han ändå nyhetsartiklarna om händelsen för “fake news” på Instagram:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara