Ex-mästaren Frankie Edgar bryter tystnaden – kommer inte ihåg knocken!

✔ "Denna sport kan vara riktigt tuff"

Den före detta lättviktsmästaren Frankie Edgar har brutit tystnaden efter sin brutala knockout-förlust mot Cory Sandhagen i lördags.

På UFC Fight Night 184 förlorade Edgar via KO i den första ronden i galans delade huvudmatch. Med ett flygande knä från Sandhagen bara 28 sekunder in i matchen föll Edgar mot marken och nederlaget var ett faktum.

Det var det näst snabbaste avslutet via flygande knä i UFCs historia. Den som håller rekordet är ingen mindre än Jorge Masvidal som besegrade Ben Askren på bara fem sekunder i juli 2019.

I ett långt inlägg på Twitter har Edgar kommenterat helgens match.

– Jag har slickat mina sår tillräckligt länge nu. Jag är hemma med min familj och livet är bra. På lördag var jag så redo jag kunde bli inför en match. Grattis till Cory Sandhagen som landade ett perfekt tajmat knä och fick in en rejäl träff, som jag lyckligtvis inte minns mycket av.

– Denna sport kan vara riktigt tuff och i lördags var den just det, men jag har varit här förr och är inte oroad. Tack till min familj, mitt team och mina vänner som älskar och supportar mig genom min karriär som fighter.

Edgar avslutar med en hälsning till sina fans där han visar sin tacksamhet.

– Till mina fans som alltid finns där för mig, jag uppskattar er alla och det är ni som gör denna resa så rolig för mig! Tills vi ses igen, vi hörs snart!


HETAST JUST NU


Frankie Edgar – slagits för UFC sedan 2007

Edgar är en riktig UFC-veteran och gick sin första match för organisationen 2007. Hans totala matchfacit ligger nu på 24-9-1.

I dagsläget är Edgar rankad nummer fyra i bantamviktsdivisionen. Det återstår att se vart han hamnar efter förlusten mot Sandhagen men då vi inte fick se något annat än en KO är det svårt att bedöma vart han passar in i rankingen.

Detta var Edgars andra match i bantamvikt och den första förlusten i viktklassen. Han har endast vunnit två av sina sex senaste matcher och dessutom blivit knockad tre gånger under dessa matcher.

 

Vad tycker du Edgar ska göra härnäst?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Cory SandhagenFrankie EdgarNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara