Frankie "The Answer" Edgar. Foto: Per Häljestam/MMAnytt

Beskedet: Frankie Edgar byter viktklass

✅ Ex-mästaren redo för nystart

Frankie Edgar har bestämt sig för att byta viktklass.

Edgar, som vann UFC-bältet i lättvikt för över nio år sedan, försökte först ta sig tillbaka till tronen genom att gå ner till fjädervikt. Men även om “The Answer” fann en hel del framgång och etablerade sig som en toppfighter i divisionen – så misslyckades han med att norpa fjäderviktstiteln trots tre försök.

Nu väljer 37-åringen att gå ner ännu en division. ESPN var först att rapportera om planerna på en nysatsning i bantamvikt, som även bekräftas av Edgar själv via Instagram:

View this post on Instagram

The cat's out of the bag! I've been reluctant to cut down my whole career but I feel like now is the time. Excited for a new beginning! #Fe

A post shared by Frankie Edgar (@frankieedgar) on

Managern hoppas på UFC 244

Edgar sågs senast förlora en tuff titelmatch mot mästaren Max Holloway på UFC 240 i Edmonton, Kanada. Nu jobbar hans manager Ali Abdelaziz på att boka in honom i en debutfight i bantamvikt.

– Vi har redan inlett diskussioner. Vi hoppas på UFC 244 i Madison Square Garden den andra november. Men det är 100 procent klart att Frankies nästa match blir i bantamvikt, säger Ali Abdelaziz till ESPN.

Tränaren: “Känns som en nystart”

Tränaren Mark Henry är nöjd med beslutet – som han själv har efterfrågat.

– Det känns som en nystart för oss. Jag älskar grabben och jag känner att det kommer bli säkrare för honom att tävla i bantamvikt. Han gör alltid bättre ifrån sig när han fightas mot killar i sin egen storlek, säger Mark Henry, som menar att Edgar nu kommer tävla på lika villkor som sina motståndare.

– Han klippte knappt någon vikt som fjäderviktare, lägger han till.

Vem vill du se Frankie Edgar debutera mot i bantamvikt? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Frankie EdgarSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...