Per Franklin inför Cage Warriors 93: “Har övertag på alla nivåer”

✅Efter en kontroversiell förlust är nu hemmafightern redo för CW 93 ✅ "Jag känner att 2018 är mitt år"

När Cage Warriors intar Lisebergshallen på lördag kommer en särskild hemmafighter göra sin efterlängtade återkomst. Welterviktaren Per Franklin (7-5) är bokad för match mot italienaren Orlando D’Ambrosio (6-1) framför hemmapubliken i Göteborg, och han känner att han har något att bevisa på Cage Warriors 93.

Sist svensken gick match på hemmaplan var på The Zone 13 år 2014, där han slog ut Vitaly Kalynyuk i den första ronden. Därefter blev det en nästan tvåårig frånvaro från buren – Något som inte var avsiktligt.

“Jag hade inte direkt något uppehåll,” berättar Franklin för MMAnytt. “Jag tränade på men jag tränade med folk på olika klubbar under en period. Jag hade även en del skadeproblem under denna perioden som hindrade en del från tävlande och tränande.”

En sådan frånvaro är ovanlig för Franklin, som annars tävlat flitigt. År 2012 gick han hela fem matcher och tävlade därefter minst två gånger om året fram till 2015.

“Förra matchen blev skit och jag känner att jag vill visa vad jag kan”

När han sedan bokades för match på bortaplan mot Cage Warriors-veteranen Juan Manuel Suarez i spanska Slam Arena var det en utmärkt möjlighet att återta en plats i rampljuset. Suarez har mött meriterade UFC-fighters som Danny Roberts, Jessin Ayari och Jim Wallhead, en seger hade gjort mycket för Franklins karriär.

Redan i den första ronden hamnade herrarna på kanvasen, och spanjoren kopplade en rear naked choke på bortafightern. Till svenskens förtvivlan bröt domaren – Trots att Franklin inte klappade.

“Strypningen satt dock inte helt, så när domaren gick in och bröt blev jag chockad för jag klappade inte, vi överklagade men det hjälpte inte. Så vad jag tar med mig därifrån är tydlighet.. och ett stort fokus.”

Med ett större fokus och orättvisan från sin föregående match som bränsle blickar welterviktaren istället framåt. Han har tävlat för Cage Warriors en gång tidigare då han mötte Håkon Foss och förlorade på submission trots en stark insats.

“Min styrka och brottning kommer bli en avgörande faktor i matchen”

Den här gången blir det annorlunda omständigheter med hemmapublikens vrål och stöd som kommer att fylla en arena han är van och bekväm vid att tävla i.

“Det känns grymt! Jag gillar Cage Warriors och att få göra det på min hemmaarena där jag har gått några matcher innan känns grymt. Denna matchen känns viktig då förra matchen blev skit och jag känner att jag vill visa vad jag kan sen att det är Cage Warriors gör det så mycket bättre.”

D’Ambrosio står för motståndet lördag kväll och det är en utmärkt motståndare för Franklin. Italienaren är ung, hungrig, och har vunnit tre raka matcher på nio månader – En av dem en knockout i första ronden. Hittills är D’Ambrosios enda förlust mot Carlo Pedersoli Jr, som går match mot Nicolas Dalby i galans huvudevenemang.

Franklin är dock lugn, rutinerad och självsäker. Han har mött mer erfarna och högre rankade fighters tidigare, och vet vad han behöver göra för att säkra seger i sina hemmatrakter.

“Jag ser min motståndare som en allround fighter där jag känner att jag har övertag på alla nivåer. Men min styrka och brottning kommer bli en avgörande faktor i matchen. Jag vet att gör jag det jag skall göra kommer jag vinna denna matchen utan tvekan.”

Bollen är nu i rullning för Franklin. Med skador och den kontroversiella förlusten mot Suarez bakom sig fokuserar Franklin enbart på att återvända till vinstkolumnen och sedan inleda en vinstsvit under vad han anser är sitt år.

“Mitt fokus är att vinna på lördag på Cage Warriors. Jag har fler planer som kommer upp snart och jag känner att 2018 är mitt år. Jag kommer fortsätta gå matcher och vinna dom så får vi se vad 2018 bjuder på.”

Kategorier
Cage Warriors 93Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara