Frida Wallberg efter smällen som förändrade hans liv. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Mardrömmen – efter koman: “Kontot var länsat”

✅ Lurades på pengar - okända hjälten blev räddningen

Den 14 juni 2013 var dagen som vände livet upp-och-ner för den svenske boxningsstjärnan Frida Wallberg.

Det var under kampsportseventet Golden Ring på Waterfront Hotell i Stockholm som Wallberg, då regerande WBC-mästare i superfjädervikt, skulle försvara sin världstitel mot Diana Prazak – som allt gick snett. Svenskan förlorade via teknisk knockout, men det var det som hände direkt efteråt som blev början på mardrömmen.

Wallberg kollapsade i ringen, fördes ut på bår och försattes i koma. Hon hade fått en allvarlig och livshotande hjärnblödning.

Ena sekunden skulle hon försvara världstiteln – sedan var karriären som proffsboxare plötsligt över för Frida Wallberg. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Blev blåst på pengar – fick hjälp från oväntat håll

Idag kan Wallberg, nu 36 år och trebarnsmamma, fortfarande inte leva ett normalt liv. Hon är långtidssjukskriven, försörjer sig på sjukpenning och har konstant huvudvärk samt hjärntrötthet. Och några pengar från boxningen finns inte kvar.

– Som proffsboxare är man ganska ensam, men det finns många runt en som ska ha del av pengarna, tränare, agenter, promotor och så vidare, säger Frida Wallberg i en intervju med Expressen och fortsätter:

– En del av dem lurade pengar av mig. När jag vaknade upp ur koman efter skadan var mitt bolagskonto mer eller mindre länsat. Sedan dess har jag haft mycket skulder och legat efter med betalningar. Men tack vare att en för mig tidigare okänd person gick in och hjälpte mig ekonomiskt så har jag rett ut situationen i dag. Men jag har inte några pengar kvar från boxningen, inte ett öre.

Matchen mot Prazak blev hennes sista. Wallbergs professionella matchfacit som boxare stannade därmed vid 11-1.

– Det är barnen som är mitt fokus nu, och att komma tillbaka till en fungerande vardag, säger hon.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara