Justin Gaethje tycker lättviktsklassen blev ett skämt när Khabib försvann

✔ Tycker inte att Chandler och Oliveira borde ha fått titelmatchen!

Justin Gaethje tycker att lättviktsklassen förlorade sin prestige när divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov gick i pension.

Khabib lämnade sporten efter att ha besegrat “The Highlight” Gaethje i oktober 2020. Det skulle dock dröja ett bra tag innan Khabibs pension gjordes officiell. När det stod klart att han verkligen lämnade lättviktstronen valde UFC att boka in en titelmatch om det vakanta bältet.

UFC försökte först att boka in Dustin Poirier mot Charles Oliveira, men “The Diamond” Poirier valde att möta Conor McGregor istället. Då bokades Oliveira in mot topprankade Michael Chandler. Det var dock ett beslut som inte föll alla i smaken, allra minst Gaethje.

 — Jag var nog mest bitter över att [Chandler] fick möjligheten istället för mig, sade Gaethje till ESPN. Jag var förbannad då. När Khabib var kvar tyckte jag att [lättviktstiteln] var den mest åtråvärda titeln i UFC. Men från en dag till en annan blev den nästan som ett skämt.

— Charles Oliveira och Michael Chandler slogs om titeln för att se vem som var bäst, men de är inte ens de bästa killarna… Det var jag och (Dustin) Poirier som borde ha kämpat om bältet, nummer ett och nummer två. Det är vad som borde ha hänt.HETAST JUST NU


Justin Gaethje ser inte Oliveira som mästare – än!

Oliveira avslutade Chandler i andra ronden när de möttes i titelmatchen i maj. Den brasilianska UFC-veteranen avancerade därmed till nio raka vinster och har besegrat namn som Tony Ferguson, Kevin Lee och David Teymur. 

Nu är Gaethje själv inbokad för att möta Chandler under UFC 268 den sjätte november . Vinnaren kommer med största sannolikhet att få nästa titelchans medan det ser ut som att Oliveira möter Poirier i december.

Skulle Oliveira lyckas besegra Poirier känner Gaethje att han kan börja se honom som den rättmätiga mästaren. Men inte innan dess!

 — Ifall Oliveira besegrar honom och verkligen cementerar sig som den bästa… Just nu är han inte bäst, fortsatte Gaethje. Just nu ger han fortfarande upp, och han har inte blivit testad av de allra bästa killarna. Chandler gjorde det, men det var också en mycket gynnsam matchning för Oliveira, så vi får se. Vi får se hur han hanterar Poirier. Jag kan inte ge honom cred nu, men om han besegrar Poirier har jag inget annat val än att ge honom den respekt han förtjänar.


 

Håller du med om Gaethje resonemang?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Justin GaethjeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...