Israel Adesanyas galna plan – tar sikte på den legendariska tungviktaren

✅ Matchen som får Israel Adesanya att vilja skippa Jon Jones

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya är inbokad för att möta Yoel Romero den 7 mars, men “The Last Stylebender” och hans tränare Eugene Bareman har även siktet inställt på tungviktsmästaren Stipe Miocic. I en intervju med Submission Radio säger Bareman att de är seriösa med en flytt upp till tungvikt och att det vore mer intressant än den hatmatch mot Jon Jones som legat och bubblat den senaste tiden.

– Att slåss i tungvikt är inte ett problem för Israel, sade Bareman. Han kommer dock inte att väga in som en tungviktare. Det vore inte till vår fördel.

– Han skulle fortfarande slåss i sin normala vikt, vilket är strax bortom mellanviktsklassen.

 

Bareman säger att planen först och främst är att rensa mellanviktsklassen, vilket kan vara enklare sagt än gjort:

 – Det finns några riktigt svåra utmaningar (i mellanviktsklassen). Han borde ta sig an dem. Det finns runt tre eller fyra bra utmaningar där, men tre eller fyra matcher för Israel är inte mycket mer än ett år. Så efter det, vad är nästa utmaning?

Matchen på mångas läppar har varit Adesanya mot lätt tungviktsmästaren “Bones” Jones. De två har ägnat de senaste månaderna åt att smutskasta varandra och byggt upp förväntningarna inför ett potentiellt möte.

Adesanya har själv sagt att han vill möta Jones, men hans tränare Bareman är inte helt övertygad om att det är rätt match för “The Last Stylebender”.

 – Grejen är, att det är inte upp till Israel.

– Det är jag som tar besluten, så när 2021 kommer så måste Israel övertyga mig om att han borde slåss mot Jon Jones. Om jag inte känner att vi behöver, så kommer den matchen inte att hända. Det är inte ens Israels beslut.

– Om Israel får saker gjort i mellanviktsklassen, och han finner framgång, då kommer han garanterat att gå upp och utmana Stipe. Det är helt seriöst. Men vi kommer inte att ägna energi på det just nu. Det är bara i bakhuvudet.

Miocic vann tillbaka tungviktsbältet från Daniel Cormier i augusti 2019 men har efter matchen haft problem med sina ögon. Det är ännu oklart om UFC kommer att boka en tredje match mellan Miocic och Cormier.

 

Är du intresserad av Adesanya vs. Miocic?

 

Relaterat:

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...