Israel Adesanyas galna plan – tar sikte på den legendariska tungviktaren

✅ Matchen som får Israel Adesanya att vilja skippa Jon Jones

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya är inbokad för att möta Yoel Romero den 7 mars, men “The Last Stylebender” och hans tränare Eugene Bareman har även siktet inställt på tungviktsmästaren Stipe Miocic. I en intervju med Submission Radio säger Bareman att de är seriösa med en flytt upp till tungvikt och att det vore mer intressant än den hatmatch mot Jon Jones som legat och bubblat den senaste tiden.

– Att slåss i tungvikt är inte ett problem för Israel, sade Bareman. Han kommer dock inte att väga in som en tungviktare. Det vore inte till vår fördel.

– Han skulle fortfarande slåss i sin normala vikt, vilket är strax bortom mellanviktsklassen.

 

Bareman säger att planen först och främst är att rensa mellanviktsklassen, vilket kan vara enklare sagt än gjort:

 – Det finns några riktigt svåra utmaningar (i mellanviktsklassen). Han borde ta sig an dem. Det finns runt tre eller fyra bra utmaningar där, men tre eller fyra matcher för Israel är inte mycket mer än ett år. Så efter det, vad är nästa utmaning?

Matchen på mångas läppar har varit Adesanya mot lätt tungviktsmästaren “Bones” Jones. De två har ägnat de senaste månaderna åt att smutskasta varandra och byggt upp förväntningarna inför ett potentiellt möte.

Adesanya har själv sagt att han vill möta Jones, men hans tränare Bareman är inte helt övertygad om att det är rätt match för “The Last Stylebender”.

 – Grejen är, att det är inte upp till Israel.

– Det är jag som tar besluten, så när 2021 kommer så måste Israel övertyga mig om att han borde slåss mot Jon Jones. Om jag inte känner att vi behöver, så kommer den matchen inte att hända. Det är inte ens Israels beslut.

– Om Israel får saker gjort i mellanviktsklassen, och han finner framgång, då kommer han garanterat att gå upp och utmana Stipe. Det är helt seriöst. Men vi kommer inte att ägna energi på det just nu. Det är bara i bakhuvudet.

Miocic vann tillbaka tungviktsbältet från Daniel Cormier i augusti 2019 men har efter matchen haft problem med sina ögon. Det är ännu oklart om UFC kommer att boka en tredje match mellan Miocic och Cormier.

 

Är du intresserad av Adesanya vs. Miocic?

 

Relaterat:

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...