Galna reprisen: Jorge Masvidal blev knockad på samma sätt två gånger

✔ Se videon som visar det bisarra sammanträffandet!

I huvudmatchen på UFC 261 chockades världen med resultatet. Det var inte att Kamaru Usman försvarade sin titel som var häpnadsväckande, men att motståndaren Jorge Masvidal blev knockad. Först verkade det som ett resultat som var en på miljonen – det finns dock ett tydligare mönster än vad många först anade.

Masvidal och Usman möttes för andra gången på UFC 261. I det första mötet på UFC 251 förra året tog Masvidal matchen på mindre än en veckas varsel och många trodde att han skulle ha betydligt bättre resultat den andra gången.

Tidigt i den andra ronden slängde dock Masvidal iväg en ledande krok men blev kontrad med en rak höger. Den populära fightern kraschade till kanvasen där Usman följde upp med slag som avslutade matchen och lämnade Masvidal medvetslös.

Det var ett chockerande avslut då Masvidal är känd för att kunna tåla slag och majoriteten av hans förluster hade kommit via jämna domslut. Inklusive nederlaget på UFC 261 har Masvidal endast blivit avslutad via slag två gånger i hela sin karriär. Med facit i hand skulle dock inte sättet Masvidal förlorade på vara lika chockerande.

Den enda andra gången Masvidal blivit knockad i en match var mot Rodrigo Damm på Sengoku 3 – med i stort sett exakt samma slag.

Matchen skedde i juni 2008 och återigen träffades Masvidal av en rak höger medan han försökte sig på en ledande krok. En video släpptes nyligen som visar de snarlika sätten som Masvidal avslutades på, se den nedan!


HETAST JUST NU


Hur reagerade du när Jorge Masvidal blev knockad på UFC 261?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jorge MasvidalSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...