Game of Thrones-stjärnan gör boxningsdebut på hemmaplan

✔ Världens starkaste man gör debut i ringen

Hafþór Julius Björnsson, skådespelaren känd som fruktade “The Mountain” i succéserien Game of Thrones, återvänder för kamp – med det är boxning som gäller, inte medeltida strid.

Det var via sociala medier som Björnsson annonserade ett möte med den nordirländska boxaren Steve Ward (13-1), bokat för den 16:e januari i Reykjavik, Island. Mötet kommer att vara en uppvisningsmatch och detaljer kommer att släppas inom kort. Ward, 30, har tre vinster på knockout i sin karriär.


HETAST JUST NU


– Supertaggad att annonsera att jag har min första uppvisningsmatch planerad för den 16:e januari och det kommer vara GRATIS att se – detaljer om det följer snart.

– När jag kliver in i ringen med en proffsboxare kommer ge mig möjligheten att inte enbart visa vad jag lärt mig men också ge mig möjligheten att ta reda på vad jag behöver jobba på under de kommande månaderna. Väldigt taggad för denna möjligheten och för att rulla med slagen, skriver Björnsson.

Världens starkaste man

Björnsson blev först känd under sin tid som tyngdlyftare i Strongman-sammanhang och vann titeln Världens starkaste man år 2018. Han har också vunnit silvermedalj i världens starkaste man-tävlingar år 2014, 2016 och 2017.

Den 206 centimeter långa bjässen slog igenom som skådespelare när han 2013 fick rollen som “The Mountain” Ser Gregor Clegane i kritikerrosade serien Game Of Thrones, där han medverkade i de fem sista säsongerna.

Tränade med Conor McGregor

Kronologiskt blir detta Björnssons första kampsportsmatch, men inte den sista. Tidigare i år annonserade Björnsson en boxningsmatch mot Strongman-rivalen Eddie Hall. Atleterna har munhuggits via sociala medier och planen är att låta de göra upp i vad som har marknadsförts som den tyngsta boxningsmatchen genom historien.

Även om uppvisningsmatchen mot Ward blir Björnssons första kampsportsmatch, har han tränat MMA tidigare. År 2015 tränade han bland annat tillsammans med superstjärnan Conor McGregor på SBG Ireland.

 

Hur tror du “The Mountain” klarar sig i boxning?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...