GÅSHUD: Se reaktionen från Ngannous hemstad när han vinner!

✔ Jubel utbryter i hela Afrika ✔ Kan första titelförsvaret bli i Afrika?

I helgen fick Francis Ngannou sin revansch på Stipe Miocic när han besegrade honom via knockout i andra ronden och erövrade UFC:s tungviktstitel. Matchen följdes av miljoner fans i Ngannous hemland Kamerun.

På ett videoklipp som togs under matchen och lades upp på ESPNs Twitter kan man se fans från Ngannous hemstad Batié bryta ut i ett glädjerus när tungviktaren tar hem vinsten.

Ngannous vinst skapade även jubel i hela Afrika. Han är den tredje UFC-mästaren som föddes i ett afrikanskt land. De två andra är Israel Adesanya och Kamaru Usman som båda föddes i Nigeria.

Trots antalet duktiga atleter från Afrika har det aldrig hållits en UFC-gala där. Med tanke på reaktionen på Ngannous seger från de afrikanska fansen kan detta kanske snart komma att ändras. Ngannou uttalade sig innan matchen mot Miocic om drömmen att försvara sin titel i en UFC-gala i Afrika.

– Det skulle betyda mycket, sa Ngannou till DAZN News.

– Jag tror att det skulle betyda hopp för nästa generation bara att se UFC i Afrika. Inte bara för folk från Kamerun utan för hela Afrika. Att ha UFC i Afrika skulle betyda att sätta dem på kartan och ge dem hopp.

 


HETAST JUST NU


Francis Ngannou levde som hemlös i Paris

Historien om hur Ngannou tog sig till Europa och lyckades bli tungviktsmästare skulle kunna vara handlingen till en storfilm.

Han växte upp i Kamerun i fattigdom men hade en dröm om att bli professionell boxare. Vid 26 års ålder lyckades han efter många strapatser ta sig till Frankrike.

Planen var att träna för en professionell boxningskarriär. Ngannou kände dock ingen i Frankrike och hade ingenstans att bo. Följaktligen levde han som hemlös på Paris gator till en i början.

När han till slut började träna under sin coach Didier Carmont blev han introducerad för MMA och resten är historia.

Ngannous seger ger antagligen inte bara hopp och inspiration till miljoner afrikaner som lever i fattigdom om ett bättre liv. Den kan också bidra till att öka sportens popularitet på den afrikanska kontinenten. Kanske dröjer det inte länge innan vi har fler afrikanska mästare i UFC?

Se glädjescenerna från Batié här nedan.

 

Var nånstans vill du se en UFC-gala i Afrika?

 

Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara