Gegard Mousasi skadad – titelmatchen struken från Bellator 214

✅ Skulle ha försvarat sin titel för andra gången ✅ Tog hem bältet efter krossen mot Carvalho

Tråkiga nyheter för början av Bellator-året 2019. Den regerande mellanviktsmästaren Gegard “The Dreamcatcher” Mousasi har skadat sig och kommer inte att försvara sitt bälte på Bellator 214 den 26:e januari.

ESPN var först att rapportera nyheten och skadan har sedan bekräftats från flera håll. Mousasi flyttade över till Bellator efter fem raka vinster i UFC. Den sista vinsten var mot Chris Weidman via KO i Madison Square Garden.

Gegard “The Dreamcatcher” Mousasi. Foto: Joshua Dahl-USA TODAY Sports

Bellator-karriären började knackigt

I sin första match i den nya organisationen ställdes han mot forne mästaren Alexander Shlemenko. Tidigt i matchen blev Mousasi petad i ögat och kunde därför inte vara lika aggressiv som vanligt. Han använde sin betydligt bättre grappling för att besegra ryssen.

Foto: Dave Mandel-USA TODAY Sports

Hans nästa match var mot dåvarande mästaren Rafael Carvalho och Mousasi körde över brassen totalt via TKO i första ronden.

I september försvarade han titeln mot en av världens bästa welterviktare – Rory “The Red King” MacDonald. Mousasi segrade via TKO i andra ronden och det var många som var förvånade hur dominant han var.

Mousasi skulle ha mött den obesegrade Rafael Lovato Jr. (9-0-0).

Bellator 214: Fedor vs. Bader går av stapeln i Inglewood, Kalifornien och i huvudmatchen ska vinnaren av Bellators tungviktsturnering koras när Fedor Emelianenko tar sig an forne UFC-fightern och lätta tungviktsmästaren i Bellator Ryan “Darth” Bader.

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Gegard MousasiSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara