Gegard Mousasi skadad – titelmatchen struken från Bellator 214

✅ Skulle ha försvarat sin titel för andra gången ✅ Tog hem bältet efter krossen mot Carvalho

Tråkiga nyheter för början av Bellator-året 2019. Den regerande mellanviktsmästaren Gegard “The Dreamcatcher” Mousasi har skadat sig och kommer inte att försvara sitt bälte på Bellator 214 den 26:e januari.

ESPN var först att rapportera nyheten och skadan har sedan bekräftats från flera håll. Mousasi flyttade över till Bellator efter fem raka vinster i UFC. Den sista vinsten var mot Chris Weidman via KO i Madison Square Garden.

Gegard “The Dreamcatcher” Mousasi. Foto: Joshua Dahl-USA TODAY Sports

Bellator-karriären började knackigt

I sin första match i den nya organisationen ställdes han mot forne mästaren Alexander Shlemenko. Tidigt i matchen blev Mousasi petad i ögat och kunde därför inte vara lika aggressiv som vanligt. Han använde sin betydligt bättre grappling för att besegra ryssen.

Foto: Dave Mandel-USA TODAY Sports

Hans nästa match var mot dåvarande mästaren Rafael Carvalho och Mousasi körde över brassen totalt via TKO i första ronden.

I september försvarade han titeln mot en av världens bästa welterviktare – Rory “The Red King” MacDonald. Mousasi segrade via TKO i andra ronden och det var många som var förvånade hur dominant han var.

Mousasi skulle ha mött den obesegrade Rafael Lovato Jr. (9-0-0).

Bellator 214: Fedor vs. Bader går av stapeln i Inglewood, Kalifornien och i huvudmatchen ska vinnaren av Bellators tungviktsturnering koras när Fedor Emelianenko tar sig an forne UFC-fightern och lätta tungviktsmästaren i Bellator Ryan “Darth” Bader.

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Gegard MousasiSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara