Georges St-Pierre berättar om när UFC förhindrade en dopingkontroll

✔ Påstår att UFC inte ville starta en trend med dopingtester

Den forne welterviktsmästaren Georges “Rush” St-Pierre påstår att UFC sa till Johny Hendricks att inte gå med på överenskommelsen om dopingkontroller inför deras titelmatch på UFC 167.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

St-Pierre och Hendricks mötte varandra på galans huvudmatch och tävlade om bältet i weltervikt under 2013. “Rush” var den dåvarande mästaren och gick även hem med bältet efter kvällens slut, det var dock ett kontroversiellt domslut och än idag har folk olika uppfattningar om vem som faktiskt borde ha tilldelats segern.

Det var en mycket jämn match som gick fram och tillbaka hela matchen igenom. Båda var aktiva på fötterna och fick en flera fina träffar och kombinationer på varandra. Men den som helt klart gjorde mer skada var Hendricks som lämnade St-Pierre blåslagen efter deras krig i buren.

Matchen gick alla ronderna ut och resultatet blev ett delat domslut till St-Pierres favör. För vissa kom det som en chock men andra tyckte det var korrekt eftersom “Rush” varit mer aktiv i buren och vunnit poängstriden. Hendricks var mycket upprörd och besviken på resultatet och efteråt var han tydlig med att han tyckte att det var självklart att domarna borde tilldelat honom vinsten.

Direkt efteråt uppstod diskussionen kring ett returmöte och eftersom det var ett såpass kontroversiellt beslut såg det ut som att det skulle bokas in. UFC-chefen Dana White visade ett intresse för det men strax efteråt deras match på UFC 167 annonserade St-Pierre sin pension från sporten.


HETAST JUST NU


Georges St-Pierre menar på att UFC förhindrade dopingkontroller inför UFC 167

En av anledningarna till att “Rush” valde att lämna sporten var för att han tyckte att UFC inte gjorde ett tillräckligt bra jobb när det kom till dopingkontroller. I en intervju på podcasten “Legend 2 Legend with Burt Watson” berättade St-Pierre om incidenten som ska ha lett till att Hendricks backade ur deras överenskommelse om dopingtester.

– Jag pratade med Hendricks och vi kom överens i början om att utföra dopingtester inför matchen, sade Georges St-Pierre. Men efter ett tag ville han inte göra det och tackade nej till förslaget. Jag fick kännedom om att UFC sagt till honom att inte gå med på det eftersom att de inte ville starta en trend om att folk skulle börja med dopingkontroller.

– Det finns många bra fighters som är ärliga och gör rätt för sig och inte fuskar. Hade vi börjat med det så hade kanske flera av oss som inte fuskar och misstänker att ens motståndare tar något otillåtet börjat göra detsamma. UFC ville inte starta en trend så de sa till Hendricks att inte göra det.

St-Pierre återvände sedan till UFC under 2017 och vann mellanviktsbältet mot Michael Bisping via submission i tredje ronden. Något som är värt att lyfta fram här är att UFC började samarbeta med USADA under 2015 och har regelbundet testat sina atleter sedan dess vilket kan ha varit en viktig faktor i St-Pierres comeback.

“Rush” har aldrig åkt fast i en dopingkontroll men har blivit anklagad av flera UFC-atleter, bland annat Nick Diaz som bekräftade att de två inte testades innan deras match och menade på att St-Pierre hade fritt fram att dopa sig om han velat.

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Georges St. PierreNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara