Georges St-Pierre får staty upprättad i sin hemstad: “Ser ut som Barack Obama!”

✔ GSP hyllas med sitt egna torg: "Jag är väldigt rörd av denna ära" ✔ UFC-stjärnorna gratulerar!

UFC-legendaren Georges St-Pierre har fått en staty upprättad i sin hemstad St-Isidore i Quebec, Kanada. Statyn är i kroppstorlek och visades upp för första gången igår.

Den står nu på en plats kallad Place GSP, ett offentligt torg tillägnat den meriterade MMA-fightern. 40-åriga “GSP” var självklart på plats och delade med sig av sina känslofyllda ord på Instagram.

 — Jag är väldigt rörd av denna ära som min barndomskommun har givit mig, skrev Georges St-Pierre. Jag hoppas att Place GSP kommer att vara ett utrymme för inspiration och möten för varje generation och en symbol för ihärdighet. Särskilt för unga människor med stora drömmar.

Det var ett stolt ögonblick för kanadensaren, men på sociala medier kommenterade folk att statyn hade “ett konstigt utseende” och “mer ser ut som Barack Obama“. Medan vissa diskuterade statyns utseende så fylldes St-Pierres kommentarsfält med hyllningar till atleten.

Några av dem som hyllade “GSP “var hans före detta motståndare Matt Serra, som i april 2007 tog bältet ifrån honom. Även tungviktsmästaren Francis Ngannou lämnade en kommentar.

 — Väldigt glad för dig, min bror, kommenterade Ngannou. Place GSP kommer utan tvekan att vara en symbol för ihärdighet och beslutsamhet eftersom “GSP” i sig är en symbol för tro och hopp för denna generation och framtida generationer.

Kolla in bilderna från statyn här nedan och låt oss höra vad du tycker!


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Georges St-Pierre (@georgesstpierre)


HETAST JUST NU


 

 

 

Kategorier
Georges St. PierreSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...