GSP invald i UFC Hall of Fame!

✔ "En av tidernas bästa kampsportare"

Georges St-Pierre är den senaste fightern som blir invald i UFC Hall of Fame. Nu ska den tidigare dubbelmästaren hyllas bland sportens legendarer, för sina otroliga insatser både i och utanför MMA-buren.

“Rush”, eller GSP som han också kallas, var länge dominant som UFC-mästare i weltervikt – innan han gav ifrån sig världstiteln och tog en paus från sporten i november 2013. Fyra år senare gjorde kanadensaren en fenomenal comeback i mellanvikt – där han besegrade Michael Bisping för att vinna mästarbältet även i den tyngre divisionen.

Efter Bisping-matchen gick St-Pierre i pension. 38-åringen är utan tvekan en av UFC:s absolut bästa fighters genom tiderna – oavsett viktklass.

– Georges St-Pierre är en pionjär för kanadensisk MMA, som hjälte till att bygga sporten globalt. Han är den mest kända atleten någonsin i Kanada och en av tidernas bästa kampsportare. Vi är stolta att välja in honom under 2020 års UFC Hall of Fame-ceremoni, säger UFC:s vd Dana White via en pressrelease.

Georges St-Pierre anses av många vara den bästa MMA-fightern någonsin oavsett viktklass. Foto: Per Häljestam-MMAnytt


LÄS MER: “The Mauler” invald i UFC Hall of Fame!

LÄS OCKSÅ: Krönika: Georges St-Pierre är tidernas bästa MMA-fighter


Georges St-Pierre har flera UFC-rekord

St-Pierre har ett professionellt record på 26-2. Han har revanscherat sig efter sina enda två förluster mot ex-mästarna Matt Hughes och Matt Serra, och blev i sin senaste match den första UFC-fightern någonsin att säkra 20 vinster i den världsledande MMA-organisationen.

Förutom ovannämnda har St-Pierre bland annat besegrat namn som BJ Penn (två gånger), Carlos Condit och Nick Diaz under sin tid som regerade titelhållare. Dessutom har han slagit ett antal UFC-rekord. Nedan följer ett axplock från kanadensarens fascinerande meritlista.

  • En av totalt sju UFC-fighters som vunnit en världstitel i två olika viktklasser
  • Har vunnit 13 matcher i rad – näst längst vinstsvit någonsin i UFC
  • Har vunnit 13 titelmatcher – näst mest i UFC:s historia
  • Har vunnit 20 UFC-matcher – bara två fighters har fler UFC-segrar fler idag
  • Har fått in 2591 träffar genom UFC-karriären – ingen annan har landat mer
  • Har fått in 461 signifikanta träffar på marken – flest genom tiderna
  • Har lyckats med 90 nedtagningar – flest någonsin av en UFC-fighter

Se mer om GSP i videon nedan (via YouTube):

GSP är en sann legendar och förebild både som fighter och människa. Vi på MMAnytt kan inget annat än att gratulera för den ärofyllda utmärkelsen!


RELATERAT: Här är världens 100 största MMA-legendarer – genom alla tider!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Georges St. PierreSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara