Georges St-Pierre om “trashtalk” i MMA: “Saker och ting spårar ur”

✔ UFC-legendaren avslöjar hemligheten: Därför påverkades han aldrig av motståndarnas häcklande!

UFC-legendaren Georges St-Pierre anser att fighters har börjat eskalera dramat inom sporten alldeles för mycket.

Welterviktaren Jorge Masvidal anklagas för att i förra veckan ha attackerat sin bittra ex-vän Colby Covington utanför en restaurang i Miami. Detta efter deras huvudmatch på UFC 272, där Covington satte punkt för rivaliteten med ett imponerande och dominant domslut.

Enligt Covington blev han överfallen i bakhåll av Masvidal, som slog honom i ansiktet två gånger medan han sade “Du borde inte ha pratat om mina barn”.

Efter incidenten blev Masvidal anhållen för misshandel och kriminellt upsåt, men förklarade sig vara ej skyldig.

St-Pierre tycker att Masvidals agerande är ett resultat av att fighters börjat attackera varandra på en mer personlig nivå, genom att rikta in sig på varandras familjer.

– Saker och ting spårar ur, sade St-Pierre på The MMA Hour. Jag tror att killar tar det för personligt. Det spelade aldrig någon roll för mig vad mina motståndare sade. Det var inte personligt, det är bara affärer, och ju mer (motståndaren) snackade skit om mig, desto mer pengar tjänade jag på sätt och vis. Så jag måste verkligen tacka alla mina vilda motståndare som häcklat mig, eftersom de byggde upp matchen på ett bättre och mer intressant sätt för publiken. Det är bra för business.

Genom karriären fick welterviktslegendaren stöta på flera motståndare som mer än gärna bjöd på “trashtalk” inför deras matcher. Det inkluderar populära fighters som Nick Diaz och Michael Bisping, samt polariserande figurer som Josh Koscheck.

Kanadensaren behövde dock aldrig uthärda den typen av smädelser som Masvidal fick höra från sin tidigare vän. Covington hade bland annat sagt att Masvidal var en dålig far till sina barn, vilket givetvis fick fightern att ilskna till. St-Pierre drog under sin tid som fighter inspiration av klassikern The Art of War i ett försök att undvika just den typen av situation!

– Det finns en anledning till varför jag aldrig delat med mig av min familj eller mitt riktiga privatliv offentligt, sade St-Pierre. Eftersom jag vet att ifall någon verkligen vill (göra mig upprörd), blir det enklare för mig. Det går in i ena örat och ur det andra och jag tar inte det personligt. Men om du riktar in dig på någon jag älskar eller någon i min familj, då är det en annan femma.

– Så det är varför jag alltid har försökt att dölja den aspekten av mitt liv. Med tanke på att jag är en offentlig person så är den delen offentlig, det är för fansen. Men mitt privatliv är för mig mycket viktigare. Skulle jag jämföra det med min karriär, så är mitt liv en miljon gånger bättre än vad jag åstadkommit genom karriären, men jag höll det hemligt eftersom det är mitt privatliv. Det är min diamant. Det är min skatt.

Kanadensaren förstår att strategin inte passar alla fighters, men för egen del ville han inte ge motståndarna någon som helst ammunition.

– De allra flesta killar tänker inte så, sade St-Pierre. Många av dem vill använda deras familjer för att bygga upp en bättre plattform och visa upp (privatlivet) – det är också okej. Men jag visste eftersom jag kom från en kampsportsbakgrund att det inte är en lek som vi håller på med. Och om du vill få någon att tappa vettet finns det ett sätt och det är att attackera någon han älskar. Ibland är det mer effektivt än att attackera personen ifråga, och jag visste det, vilket är varför jag inte ville ge mina motståndare möjligheten att använda det emot mig. The Art of War, min vän! The Art of War!

Håller du med Georges St-Pierre: har “trashtalk” blivit för personligt?

 


HETAST JUST NU


Välkomsterbjudande för MMAnytts samarbetspartner bet365!

Vill du sätta guldkant på helgens MMA-galor? Vi på MMAnytt vill förenkla för dig som ny spelare att satsa en slant på dina mest efterlängtade matcher och tippa på dina favoritfighters inför helgens stora möten.

Som ny spelare har du just nu möjlighet till upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 vid registrering av ett nytt konto och en mindre insättning. Processen är väldigt smidig:

  • Registrera dig hos bet365 via knappen här nedan
  • Välj ditt välkomsterbjudande
  • Gör en insättning på minst 50 kr
  • Få din insättning matchad till 100% – upp till 1250 kr i spelkrediter!

Kika gärna på vår oddsjämförelse inför helgens galor genom att klicka på länken här.

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Georges St. PierreSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...