Georges St-Pierre öppnar upp om sin comeback: “Jag är frisk och rik”

✔ Berättar om motivationen och stressen ✔ "Aldrig i livet att jag gör det där!"

Den före detta weltervikts- och mellanviktsmästaren Georges “Rush” St-Pierre har öppnat upp angående en eventuell comeback till UFC efter helgens gala.

Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman segrade mot Gilbert Burns på UFC 258 och efter matchen kom det fram att den nuvarande mästaren är öppen för en match mot St-Pierre. Usman säger att GSP gärna får hoppa före i kön och möta honom.

Nu har St-Pierre kommenterat sin status angående en retur till UFC. Under en intervju i måndags kom det fram att han inte är speciellt intresserad av att möta “The Nigerian Nightmare”.

– Att komma tillbaka och lägga ner tre månader av mitt liv i ett träningsläger för att vinna över Usman är inte något som får mig motiverad. Jag tror inte att det finns något överhuvudtaget som kan få mig tillräckligt motiverad att börja tävla igen. Men jag vet inte, säger St-Pierre.


HETAST JUST NU


Georges St-Pierre saknar motivationen

“Rush” valde att pensionera sig i februari 2019. Det har länge sett ut som att Khabib Nurmagomedov var den enda motståndaren som skulle få St-Pierre att komma tillbaka.

Men även om ett möte mot Khabib skulle bli aktuellt ser det nu ut som att han inte längre är intresserad av en comeback.

– Försök att sätta er in i den positionen som jag är i och hur det skulle vara att göra en comeback. Först och främst skulle jag behöva lämna landet om jag skulle möta Usman. Jag skulle behöva sätta upp ett nytt träningsläger och flyga ner alla mina coacher samt träningspartners.

– Det är inte något jag skulle vilja göra. Jag är frisk och rik – det är inte lockande att spendera tre månader av mitt liv i ett träningsläger. Bara all den stress som uppstår inför ett möte mot Usman gör att det inte blir värt det.

Det är oklart vad som skulle krävas för att locka tillbaka St-Pierre till buren. Han nöjer sig för tillfället att vara en supporter till sporten och kolla samt kommentera matcher.

– Jag har inte samma motivation längre. Det är inte lockande att komma tillbaka. Jag är ett stort fan av sporten och gillar att se på fajter. Men när jag kollar påminns jag om stressen och tänker: Aldrig i livet att jag gör det där!

 

Kommer GSP någonsin tillbaka?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Georges St. PierreKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...