Georges St-Pierre planeras möta Nate Diaz på UFC 227

✅ Senaste nytt: Stormatch i görningen! ✅ GSP väntas möta Diaz i Los Angeles!

En riktig toppmatch mellan två stora UFC-stjärnor är på gång inför UFC 227, som äger rum i Los Angeles, Kalifornien den fjärde augusti.

Nyligen gick MMA-journalisten Mike Russell ut med en tweet där han skrev att en match mellan den tvåfaldige UFC-mästaren Georges St-Pierre och den topprankade lättviktaren Nate Diaz är i görningen.

Dessa uppgifter bekräftas nu av UFC:s vd Dana White, som menar att de två planeras göra upp i en lättviktsdrabbning.

“It is true and they would fight at 155-pounds,” sa White i podden UFC Unfiltered.

Tidigare mästare – i både weltervikt och mellanvikt

St-Pierre (26-2 MMA, 20-2 UFC), tidigare mästare i både weltervikt och mellanvikt, har inte förlorat en match på över tio år och står idag med hela 13 raka segrar. Anledningen till att han inte längre är regerande titelhållare är att han självmant lämnat ifrån sig bägge bältena.

Efter nio raka titelförsvar i weltervikt tog St-Pierre en paus från sporten i november 2013, innan han gjorde comeback nästan fyra år senare för att utmana Michael Bisping om mellanviktsbältet på UFC 217. “Rush” vann titelmatchen men gav även ifrån sig det bältet av respekt till de andra i divisionen, då hans framtid var oviss på grund av hälsoskäl.

St-Pierre har aldrig tidigare tävlat i lättvikt, men har vid upprepade tillfällen hintat om möjligheten i diverse intervjuer.

Georges “Rush” St-Pierre. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Gick tidernas största UFC-match mot Conor McGregor

Diaz (19-11 MMA, 14-9 UFC) har visserligen inte vunnit någon UFC-titel, men han är ändå en stor stjärna som varit inblandad i två av UFC:s största matcher genom tiderna.

I mars 2016 chockade han världen med en submissionvinst i en welterviktsmatch mot den dåvarande fjäderviktsmästaren Conor McGregor. De två gjorde sedan upp i ett omedelbart returmöte på UFC 222 i augusti samma år, där Diaz förlorade ett majoritetsdomslut efter fem tuffa, jämna och underhållande ronder.

Diaz vs. McGregor 2 drog in omkring 1,65 miljoner pay-per-view-köp och slog därmed PPV-rekordet i UFC. Den blodiga returmatchen röstades dessutom nyligen fram till tidernas bästa UFC-match av fansen på Twitter.

UFC 222 var senast vi såg Diaz fightas. Han har varit ute efter en stor match inför sin återkomst – vilket han alltså nu ser ut att få.

Nate Diaz. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Alexander Gustafsson vs. Luke Rockhold väntas bli av på samma gala

UFC 227 toppas av en returmatch mellan bantamviktsmästaren TJ Dillashaw och den tidigare titelhållaren Cody Garbrandt. Om allt går som det ska blir St-Pierre vs. Diaz den delade huvudmatchen, menar White som också avslöjade att den svenske MMA-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson väntas möta den tidigare mellanviktsmästaren Luke Rockhold i en lätt tungviktsdrabbning på samma gala.

“In my perfect world, if everything goes perfect, and nothing ever goes perfect in this world, Dillashaw vs Garbrandt, GSP vs Diaz would be the co-main, Gustafsson vs Rockhold and [Derek] Brunson vs Antonio Carlos Jr,” sa White och fortsatte:

“It’s very interesting.”

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttUFC 227

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...