Georges St-Pierres hjälpsamma råd – till Conor McGregor

"Om han vill återvända till sina framgångsrika sätt..."

Den forne UFC-mästaren Georges St-Pierre anses vara en av de allra bästa fighterna genom tiderna – och han har råd till Conor McGregor.

Efter mer än ett års frånvaro från UFC återvände världsstjärnan McGregor till buren. McGregor mötte Dustin Poirier i en returmatch på UFC 257 i en väl uppmärksammad match som superstjärnan förväntades vinna. Som numera känt skrällde Poirier med en vinst via knockout i den andra ronden.

Fans, fighters och medier har alla haft sina åsikter och teorier om varför McGregor förlorade och vad han bör ta för åtgärder.


HETAST JUST NU


Lösningen: ta sig ur komfortzonen

St-Pierre delade med sig av sina tankar kring ämnet i en nyligt genomförd intervju med ESPN.

– Det är väsentligt att Conor, om han vill återvända till sina framgångsrika sätt, tar sig ur sin komfortzon, sade St-Pierre.

– Han kan inte vara chefen över sitt egna träningsläger. Han behöver coacher som säger till honom “Nu ska du sparras med denna killen, nu ska du dit, gör detta”.

– Även om han inte är nöjd med det så behöver han göra det.

Sist McGregor var aktuell innan UFC 257 var i huvudmatchen på UFC 246 i januari 2020. Då behövde McGregor endast 40 sekunder för att avsluta Donald “Cowboy” Cerrone i vad som ansågs vara en storslagen återkomst. Sedan bröt covid-19-pandemin ut och satte käppar i hjulet för McGregors återkomstsäsong.

För tillfället är det mycket troligt att UFC bokar ett tredje möte mellan McGregor och Poirier. Det står 1-1 mellan lättviktarna och ett tredje, avgörande möte hade onekligen varit ekonomiskt lönsamt för UFC.

Frågan är om McGregor kan återvända till segerkolumnen mot Poirier.

Borde Conor McGregor lyssna Georges St-Pierre?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...