Rasar mot Khamzat och UFC: “Respektlöst”

✔ "Om inte det här är respektlöst, då vet jag inte vad som är det"

Den 19 september är den svenske MMA-talangen Khamzat Chimaev bokad att göra upp mot den rutinerade amerikanen Gerald Meerschaert, på en UFC-gala i Las Vegas.

Men trots att matchen inte avgjorts ännu, så har UFC-chefen Dana White redan avslöjat en annan match för Chimaev.


LÄS MER: Khamzat Chimaevs läskiga varning: “Jag är UFC …”

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev tillbaka i mellanvikt – USA-matchen spikad!


Den omtalade Stockholmsfightern ska först möta Meerschaert i mellanvikt (83,9 kilo), men planeras därefter ta sig an världssjuan Demian Maia i weltervikt (77,1 kilo). Detta omkring oktober månad när den världsledande MMA-organisationer återvänder till så kallade “UFC Fight Island” utanför Abu Dhabi.

Känner sig dissad av både UFC och Khamzat Chimaev

Att UFC verkar gå händelserna i förväg och räkna med att Chimaev vinner nästa vecka, är något som Meerschaert reagerar starkt mot. Han menar att det är “respektlöst” av organisationen, och planerar nu att sabotera de ovanliga planerna.

– Han kommer inte lämna buren i tillräckligt fysiskt skick för att kunna fightas i oktober, twittrade Gerald Meerschaert nyligen om Khamzat Chimaev.

I det senaste avsnittet av podden The Bash utvecklar Meerschaert sina tankar kring situationen.

– Jag tycker det är respektlöst hur organisationen tror att de bara kan gå ut med de här planerna och göra det offentligt. Och jag tycker det är respektlöst av Khamzat Chimaev att han är helt okej med det, liksom “boka in den här snubben, jag kommer spöa honom och slippa gå ner i vikt – sen går jag och möter någon annan”, säger Meerschaert och fortsätter:

– Om inte det här är respektlöst, då vet jag inte vad som är det.

Meerschaert: “Jag stryper honom medvetslös”

Även om Meerschaert inte är nöjd över situationen, så betyder det knappast att han inte är självsäker inför matchen mot Chimaev. Han är den tyngre fightern av de två, har betydligt mer erfarenhet med sina 44 tidigare proffsmatcher mot Chimaevs åtta och ser sig som den bättre grapplern av de två.

– Jag stryper honom medvetslös, säger Meerschaert i poddavsnittet.

Meerschaert har lagt ut ett par memes på Twitter:


SE ÄVEN: Här golvas “The Mauler” – av Khamzat Chimaev


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...